SEB skelbia išplatintų obligacijų investavimo koeficientus

SEB bankas baigė platinti keturias su akcijomis susietų obligacijų emisijas, kurių pelningumas priklauso nuo aktyviai valdomo indekso „BNP Paribas Platinium EUR Excess Return" vertės pokyčio ir skelbia tikruosius jų investavimo koeficientus. Trejų metų ir dviejų mėnesių  trukmės obligacijos buvo platinamos litais ir eurais.

Pasak banko Finansų rinkų departamento direktoriaus Evaldo Čepulio, aktyviai valdomos finansinės priemonės investuotojams patrauklios dėl išskaidytos investicijos rizikos, aktyvaus finansinių priemonių valdymo, kuris užtikrina stabilų tokių priemonių vertės kitimą. Net už dvi su indeksu „BNP Paribas Platinium EUR Excess Return" susietų obligacijų emisijas bankas obligacijų išpirkimo dieną sumokės ne tik priemoką už indekso vertės pokytį, bet ir garantuotas 6 proc. ar 8,5 proc. metų palūkanas.

Obligacijų, platintų po 100 ir 103 litus ir 100 eurų, buvo galima įsigyti lapkričio 17 - gruodžio 18 dienomis. Tikrosios šių obligacijų investavimo koeficientų reikšmės yra atitinkamai 240, 460 ir 200 procentų. Už pirmosios emisijos obligacijas, neatsižvelgiant į indekso vertės pokyčius, bus mokamos 6 proc. metų palūkanos, apskaičiuojamos nuo nominaliosios obligacijų vertės ir išmokamos obligacijų išpirkimo dieną.

Nuo lapkričio 28 iki gruodžio 18 d. klientai galėjo įsigyti obligacijų po 100, už kurias neatsižvelgiant į indekso vertės pokyčius, bus mokamos 8,5 proc. metų palūkanos, apskaičiuojamos nuo nominaliosios obligacijų vertės ir išmokamos obligacijų išpirkimo dieną. Tikroji šių obligacijų investavimo koeficiento reikšmė yra 120 procentų.

Investuotojai gaus pelno už krepšelio vertės pokytį, jei galutinė krepšelio vertė bus didesnė už pradinę krepšelio vertę, o kiekvienos dienos krepšelio vertė nė vieną dieną nuo pradinės iki galutinės jo vertės nustatymo dienos nebus lygi ar didesnė už viršutinę krepšelio vertės ribą.

SEB bankas yra su akcijomis susietų obligacijų rinkos šalyje pradininkas. Nuo 2004 metų bankas yra išleidęs 173 su akcijomis susietų obligacijų emisijas, kurių nominalioji vertė 950,5 mln. litų. Pagal Lietuvos centriniame vertybinių popierių depozitoriume užregistruotų galiojančių obligacijų nominaliąją vertę bankas gruodžio 19 dieną užėmė 48,10 proc. šalies rinkos. 


Šiame straipsnyje: sebobligacijų koeficientai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių