SEB siūlys naujas obligacijas

SEB bankas nuo liepos 10 dienos investuotojams pasiūlys investuoti į obligacijas, kurių pelningumas priklausys nuo Rusijos ir Lotynų Amerikos šalių įmonių akcijų kainų pokyčių. Trejų metų obligacijos bus platinamos nuo liepos 10 iki rugpjūčio 20 dienos.

„Akcijų rinkoms pastaruoju metu būdingas nemažas kintamumas. Rusija ir Lotynų Amerikos šalys - kelios iš nedaugelio rinkų, kurių akcijų kainų pokytis nuo metų pradžios yra teigiamas. Šių šalių įmonių akcijos dėl sparčiai didėjančių žaliavų kainų dar nėra pakankamai įvertintos, todėl artimiausiais metais turėtų toliau brangti," - sakė SEB banko atstovas.

Šių obligacijų bus galima įsigyti po 100 ir 115 litų. Tikėtinos investavimo koeficientų reikšmės yra atitinkamai 71 ir 129 procentai.

SEB bankas yra Lietuvos su akcijomis susietų obligacijų rinkos lyderis ir šių obligacijų rinkos šalyje pradininkas. Nuo 2004 metų bankas yra išleidęs 152 su akcijomis susietų obligacijų emisijas, kurių nominalioji vertė 929,3 mln. litų. Pagal Lietuvos centriniame vertybinių popierių depozitoriume užregistruotų galiojančių obligacijų nominaliąją vertę bankas 2008 m. liepos 1 d. užėmė 45,2 proc. šalies rinkos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių