SEB siūlo investuoti į akcijų svyravimus

SEB bankas pradės platinti dvi naujas su akcijomis susietų obligacijų emisijas, suteiksiančias galimybę uždirbti tiek akcijų kainoms kylant, tiek krentant. Šių obligacijų pelningumas priklausys nuo finansinių priemonių krepšelio, kurį lygiomis dalimis sudaro Europos, Kinijos ir Japonijos įmonių akcijų kainų indeksai bei JAV akcijų fondas. Naujosios vienerių metų dviejų mėnesių trukmės obligacijų emisijos bus platinamos spalio 2-28 dienomis.

„Dabartinės suirutės finansų rinkose metu pastebimi staigūs akcijų kainų svyravimai. Tokie pokyčiai akcijų rinkoje turėtų išlikti ir artimiausiais metais: tikėtinos blogos naujienos iš finansų sektoriaus ir toliau skatins pardavinėti akcijas, tuo tarpu ryžtingi centrinių bankų ir vyriausybių veiksmai gali lemti bent jau trumpalaikius kainų šuolius į viršų. Tačiau, net ir esant tokiai situacijai rinkoje, pasiūlysime investavimo priemonę, suteikiančią galimybę uždirbti. Ja galės pasinaudoti naująsias su finansinių priemonių krepšeliu susietas obligacijas pasirinkę investuotojai", - tikina SEB analitikai.

Pasirinkusieji šias obligacijas, turės galimybę uždirbti ir finansinių priemonių krepšelio vertei kylant, ir krentant, jei tik krepšelio vertė svyruos neviršydama nustatytų ribų.

Vienerių metų ir dviejų mėnesių trukmės obligacijų bus galima įsigyti po 100 ir 105 litus. Jų investavimo koeficientas yra atitinkamai 77 ir 139 procentai. Investuotojai uždirbs pelno už finansinių priemonių krepšelio vertės pokytį, jei tik krepšelio vertė svyruos tarp nustatytų krepšelio vertės ribų. Viršutinė krepšelio vertės riba yra 130 proc., apatinė krepšelio vertės riba - 70 proc. pradinės krepšelio vertės. Pradinė krepšelio vertė bus nustatyta spalio 30 dieną.

Jei per investicijos laikotarpį krepšelio vertė viršytų ar būtų lygi nustatytai didžiausiai krepšelio vertei arba nukristų žemiau ar būtų lygi nustatytai mažiausiai krepšelio vertei, investuotojai, išlaikę obligacijas iki jų išpirkimo dienos, vis tiek atgautų obligacijos nominaliąją vertę - 100 litų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių