SEB, „Nordea“ ir „Swedbank“ bankams gresia reitingų sumažinimas

Tarptautinė kredito reitingų agentūra „Moody‘s“ svarsto galimybę sumažinti net 87 Europos bankų ilgalaikio skolinimosi reitingus. Agentūros specialistai teigia, jog Europos valstybėse įsisukusi skolų epidemija kenkia valdžios sugebėjimams rūpintis savais bankais, skelbia delfi.lt, remdamasis „The Wall Street Journal“ informacija.

Bankai, kurių ilgalaikio skolinimosi reitingus grasinama mažinti, veikia 15-oje Europos šalių. Didžiausią spaudimą patiria Italijos, Ispanijos, Austrijos ir Prancūzijos finansų institucijos.

Švedijoje veikiantis verslo naujienų portalas di.se spėja, jog kredito reitingo sumažinimas gresia ir keturiems stambiausiems Švedijos bankams: „Nordea“, SEB, „Handelsbanken“ ir „Swedbank“.


Šiame straipsnyje: bankaireitingai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Kuo baigiasi Snoro bankrotas? Šis bankas yra pernelyg didelis. Draudimo fonde lieka žymiai mažiau pinigų, negu reikia grąžinti išmokomis. Dėl krizės, skolinti tokioms valstybėms, kaip Lietuva, niekas nenori. Todėl atgauna ne visi. Tiems, kurie tuo netiki, reikia mažiau plepėti, daugiau pagalvoti. Dar pasakykit, kad iš atimtų Snoro turtų jums kiekvienam po lėktuvą duos. Bankininkai žinojo, ką ruošia žioplys Andrius Kubilius. Jų laikraštis tai išspausdino prieš šią, neva tai labai slaptą, operaciją. Visi investiciniai turtai yra seniai tolimose salose. Fonde tikrai yra mažiau pinigų, negu priklauso žmonėms pagal įstatymą. A.Kubiliui atrodo, kad tokie veiksmai yra normalūs. Jis sukelia ar nors pagilina krizę, po to vaizduoja kietą kovotoją su nuodėmingais kaltaisiais, nukentėjusiais nuo tos krizės. Davatkoms patinka toks kovingas gaidelis. Jos balsuoja už jį, vargšelės. Kas bus, jei A.Kubiliaus krizės gilinimui prireiks nacionalizuoti skandinavų bankų filialus Lietuvoje? Vargšai mes, Lietuvos verslo žmonės ir dirbantieji.

Jau

Jau portretas
jau suaktyvėjusi gėbelsiška namų šiltinimo propaganda rodo,kad vyriausybė vis sunkiau rasdama kur skolintis po Obamos spaudimo,pradės versti Lietuvos žmones skolintis renovacijai bankuose ir taip palaikyti "tuščiais" pinigais vartojimą Lietuvos rinkoje. Be skolintų pinigų vyriausybė neišsilaiko nei dienos,nes tų skolintų pinigų 75 procentai suvalgomi.

1-am

1-am portretas
nusisnekejai,kad galima nacionalizuot skandinavu bankus.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių