SEB leis ne nuosavybės vertybinių popierių emisijas

Didžiausio Lietuvoje SEB banko parengtą 1,5 mlrd. litų vertės ne nuosavybės vertybinių popierių emisijų programą patvirtino Vertybinių popierių komisija. Tai yra didžiausia Lietuvoje patvirtinta ne nuosavybės vertybinių popierių emisijų programa.

Pagal šią vienerių metų trukmės programą SEB bankas galės leisti atkarpos, diskontuotąsias, su finansinės priemonės verte susietas obligacijas, dvejopo pelno investicinius lakštus ir bet kuriuos šių vertybinių popierių derinius. Visų ne nuosavybės vertybinių popierių emisijų trukmė bus nuo vienerių iki dešimties metų.

„SEB banko ne nuosavybės vertybiniai popieriai leis klientams investuojant pasirinkti priimtiną rizikos lygį ir, priklausomai nuo emisijos, uždirbti iš plataus investicijų išskaidymo, kainų svyravimų ar pasirinkti galbūt mažesnę, bet garantuotą investicijų grąžą. Tokios investavimo galimybės dabar yra ypač reikalingos, kadangi dėl situacijos pasaulio finansų rinkose tapo sudėtinga priimti investavimo sprendimus", - sakė SEB banko Finansų rinkų departamento direktorius Evaldas Čepulis.

Pagal Lietuvos centriniame vertybinių popierių depozitoriume užregistruotų galiojančių obligacijų nominaliąją vertę SEB bankas spalio 15 d. užėmė 49,63 proc. šalies rinkos. 


Šiame straipsnyje: sebemisijane nuosavybės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių