SEB bankas ir „Swedbank“ brangina dalį paslaugų

Didžiausi šalies bankai SEB ir "Swedbank" brangina dalį paslaugų. Didėja grynųjų pinigų operacijų, taip pat ir grynųjų pinigų keitimo į kitą valiutą kainos bei kitų paslaugų kainos.

SEB bankas nuo gruodžio įvedė naują mokestį - 0,3 proc. nuo didesnio nei 20 tūkst. litų indėlio sumos, jei jo savininkas pinigus nori atsiimti anksčiau laiko ir nelaukti sutartyje numatyto kelių dienų pinigų pervedimo laikotarpio, rašo naujienų portalas delfi.lt.

Taip pat SEB bankas gruodžio 1 dieną nuo 35 iki 40 litų pabrangino vietinį lėšų pervedimą į Lietuvos bankus užsienio valiuta internetu, šios paslaugos kaina banko skyriuje liko nepakitusi.

Jeigu atliekamas tarptautinis pervedimas užsienio valiuta internetu, mokestis didėja 5 litais - iki 45 litų, tą patį veiksmą atliekant banko padalinyje, kaina didėja taip pat 5 litais iki 55 litų.

"Swedbank" nuo gruodžio už valiutos keitimą grynaisiais pinigais banko padalinyje ima 3 litų mokestį. Iki šiol ši paslauga kainavo 2 litus.

Tuo tarpu grynųjų pinigų išmokėjimas iš banko sąskaitos nuo gruodžio kainuoja 0,8 proc. išmokamos sumos, bet ne mažiau nei 5 litų. Iki šiol ši paslauga kainavo 0,6 proc. išmokamos sumos, bet ne mažiau nei 3 litus. "Sodros" pensijų ir pašalpų išmokėjimas grynaisiais banke išlieka nemokamas.

"Swedbank" grynųjų pinigų įnešimas litais (banknotais) į kito kliento sąskaitą nuo šiol kainuoja 0,2 proc., bet ne mažiau nei 4 litus. Anksčiau būdavo imamas fiksuotas 3 litų mokestis.

Taip pat bankas įvedė naują mokestį - jei grynaisiais įnešama daugiau nei 10 litų monetomis ar centais, ši paslauga kainuoja 4,5 proc. nuo sumos, bet ne mažiau nei 4 litus.

Tiek pat kainuoja ir litų monetų ir centų keitimas į kitus nominalus. Anksčiau už šią paslaugą imta 4 proc. nuo sumos, bet ne mažiau nei 3 litus.

Paskutinį kartą dalies paslaugų kainas bankai didino vasarą.


Šiame straipsnyje: bankas. swedbankasseb

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių