SEB bankas finansuos vėjo jėgainių statybą

Didžiausio Lietuvoje SEB banko grupės bendrovė „SEB lizingas" finansuos koncerno „Achemos grupė" bendrovės „Renerga" naujų vėjo jėgainių statybą ir įrengimą Kretingos rajone. „SEB lizingas" suteikė projektui įgyvendinti reikalingą sumą - 221 milijoną litų.

„Renerga" Kretingos rajone Benaičiuose vykdys vėjo elektrinių parko plėtros antrą etapą, kurio metu vėjo elektrinių parko pajėgumas bus padidintas nuo 16 megavatų (MW) iki 50 MW.

„Mes esame įsitikinę, kad atsinaujinančius energijos šaltinius išnaudoti Lietuvoje ne tik galima, bet ir būtina. Mūsų dukterinė įmonė „Renerga", jau turinti nemenką patirtį ekologiškos elektros energijos gamyboje, gautąjį kreditą panaudos įsigydami ir montuodami naujus įrengimus. Pradėjus eksploatuoti vėjo elektrines jau 2011 m. planuojame pagaminti apie 90 mln. kWh elektros energijos", - koncerno „Achemos grupė" prezidentas sakė Bronislovas Lubys.

Iki 2010-ųjų iš atsinaujinančių energijos šaltinių Lietuva pasižadėjusi gaminti 7 proc. visos šaliai reikalingos elektros energijos. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių