Per savaitę bedarbių sumažėjo tik keliais šimtais

Lietuvos darbo biržos duomenimis, spalio 18 d. šalyje buvo registruota 197,4 tūkst. bedarbių – 9,79 proc. šalies darbingo amžiaus gyventojų. Prieš savaitę visoje šalyje buvo 700 daugiau oficialių bedarbių – 198,1 tūkst.

Užimtumas spalio 12-18 dienomis suteiktas daugiau nei 7,5 tūkst. bedarbių: teritorinių darbo biržų specialistai padėjo įsidarbinti 5 tūkst. darbo ieškančių žmonių, pasiūlė dalyvauti laikino užimtumo rėmimo priemonėse – 2,5 tūkst., iš kurių daugiausia – 44 proc. – pradėjo savarankišką veiklą, įsigiję verslo liudijimus.

Per savaitę darbdaviai įregistravo 4,6 tūkst. laisvų darbo vietų. Darbo rinkoje paklausiausi buvo dailidės, staliai ir kiti statybų darbininkai – 361, pardavėjai – 333; garo variklių ir katilų operatoriai – 259, sunkiasvorių sunkvežimių ir krovinių transporto priemonių vairuotojai – 201, rinkodaros specialistai ir pardavimų vadybininkai – 159, virėjai – 119, siuvėjai – 72; buhalteriai ir apskaitininkai – 49, suvirintojai – 89.

Teritorinės darbo biržos bedarbio statusą suteikė 6,9 tūkst. darbo ieškančių žmonių, iš jų 1,5 tūkst. (21,7 proc.) buvo jaunesni nei 25 metų amžiaus.

Nedarbo socialinio draudimo išmokos buvo mokamos 32 tūkst. (16,1 proc.) registruotų bedarbių, pranešė Lietuvos darbo birža.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
matyt nedaug emigravo...

nu

nu portretas
tuoj vel tie keli simtai grys i darbo birza,kiek jie dirbs uz 650lt.nes kaip is darbo birzos skelbimu isidarbini, tai jie daugiau ir nemoka

XXI a. baudžiava Lietuvoje

XXI a. baudžiava Lietuvoje  portretas
22 metus Lietuvą skurdino, partinių gaujų suformuotos, penkiolika vyriausybių. Štai kokioje padėtyje dabar yra Lietuvos žmonės. Kai ... Anglijoje nekvalifikuotas darbininkas už minimalų valandinį atlygį gali nusipirkti šešis produktus: - pieno 1 litrą; - miltų 1 kilogramą; - cukraus 1 kilogramą; - 6 kiaušinius; - aliejaus 1 litrą; - dyzelino 1 litrą. Tai ... Lietuvoje nekvalifikuotas darbininkas už minimalų valandinį atlygį nepajėgus nupirkti dyzelino 1 litro, aliejaus 1 litro (nes brangesnis už dyzeliną su akcizais) ir iš likusių keturių aukščiau išvardintų produktų gali nusipirkti tik vieną kurį nors, nes kitiems įsigyti pinigų jau nepakanka. (Tai yra 2012 kovo mėnesio tyrimo duomenys) Tokiom nežmoniškom sąlygom Lietuvoje skursta dirbantis jaunimas ir mes su mažiausiomis darbo pajamomis, tokiom sąlygom yra priversti vargti ir mūsų tėvai pensininkai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių