Sausį kainos Didžiojoje Britanijoje augo sparčiausiai per dvejus metus

Šių metų sausį kainos Didžiojoje Britanijoje padidėjo daugiausia per dvejus metus.

Tačiau šalies centrinio banko vadovas Mervinas Kingas pareiškė, kad infliacijos šuolis yra laikinas, o staigus palūkanų normų didinimas siekiant pažaboti kainų augimą gali pakenkt Britanijos ekonomikos atsigavimui, informuoja verslo naujienų agentūra „Bloomberg“.

Didžiosios Britanijos nacionalinio statistikos biuro duomenimis, šių metų sausį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, kainos šalyje padidėjo 4 proc. Palyginimui: gruodį metinis kainų prieaugis siekė 3,7 proc.

Sausį kainos padidėjo daugiausia nuo 2008 metų lapkričio. Sausį, palyginti su gruodžiu, kainos ūgtelėjo 0,1 proc., ir tai buvo pirmas prieaugis sausį, palyginti su gruodžiu, nuo 1997 metų.

Vadinamoji bazinė infliacija – neskaičiuojant degalų, alkoholio ir rūkalų kainų – sausį per metus padidėjo 3 proc., palyginti su metiniu 2,9 proc. prieaugiu gruodį.

Siekiant sumažinti biudžeto deficitą, sausio pradžioje pridėtinės vertės mokestis (PVM) Britanijoje buvo padidintas nuo 17,5 proc. iki 20 proc. PVM buvo didintas ir pernai. Abu šie padidinimai infliaciją pakėlė 0,4 proc., teigia ekspertai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sreo

sreo portretas
Jeigu kainos kyla,autmatiskai buna pakeltas darbo valandos minimumas,uz tai kainu kelimo nelabai pajaucia gyventojai.

Kaunas

Kaunas portretas
Lietuvos paparaciai valdzios banditu uzsakymu gasdina lietuvius,kad ir like paskutiniai nepabegtu is sio dievo uzmirsto krasto :)

aišku

aišku portretas
Tai tik reikia džiaugtis.Nes kai kyla kainos , kyla ir viskas tolygiai kartu.Pragyventi ten galima žmoniškai.Tai nereikia lygint su Lietuva.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių