Saulės energija iš B.Lubio įmonės bus superkama itin brangiai

Žinomo Lietuvos verslininko Bronislovo Lubio kontroliuojamam koncernui "Achemos grupei" priklausanti "Renerga" netrukus ketina statyti iš saulės energiją išgaunančius įrenginius, o pagamintą elektrą tiekti į tinklus.

Valstybė įsipareigojo supirkti visą išgaunamą saulės energiją po 1,62 lito už kilovatvalandę. Dabar vidutinė elektros kaina rinkoje neviršija 16 centų, rašo "Lietuvos rytas".

Į vieno megavato (MW) elektrinę "Renerga" ketina investuoti 13 mln. litų. Taip pat jau deramasi su bankais dėl paskolų.

Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininko pavaduotojas Danas Janulionis neslėpė, kad 1,62 lito tarifą siūlė "Renergos" atstovai.

"Renerga" pasiūlė tokį tarifą, mes įvertinome galimybes Lietuvoje išgauti saulės energiją ir pritarėme. Taip, šis tarifas labai aukštas, nors iš kai ko net sulaukėme priekaištų, kad jis per žemas. Manome, kad taip bus remiami nepriklausomi elektros gamintojai", - sakė jis.

Toks tarifas galios iki 100 kilovatų galios jėgainėms. Galingesnėms - iki 1 megavato (MW) - galios 1,56 lito tarifas. O pasistatę galingesnes nei 1 MW galios elektrines valstybei elektrą parduos po 1,51 lito.

D.Janulionis patvirtino, kad dėl tokios didelės supirkimo kainos elektra šalies vartotojams gali šiek tiek pabrangti.


Šiame straipsnyje: LubysAchemasaulės energija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių