Sąskaitos už šildymą labiausiai tuština vilniečių kišenes

Nuo pernykščio sausio šilumos kaina tarp didžiųjų miestų labiausiai šoktelėjo Vilniuje. Tuo tarpu Kaunas pirmąkart pateko į brangiausiai už šilumą mokančių šalies miestų dešimtuką.

2011-ųjų sausį pigiausia šilumos kilovatvalandė buvo tuose pačiuose miestuose, kaip ir šių metų sausį, penktadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Dar vienas pokytis - praėjusių metų sausį mažiau nei 20 centų už kilovatvalandę mokėjo 5 Lietuvos miestų gyventojai. Šįmet - jau nė vieno. Tai rodo, kad biokuras brangsta. Pigiausiai šildomi tie miestai, kuriuose deginamos medienos atliekos.

Mažiausiai už pagamintą šilumą šį sausį mokės Tauragės, Ignalinos, Radviliškio, Molėtų, Utenos, Širvintų, Šilalės, Varėnos, Birštono ir Mažeikių gyventojai. Čia kaina svyruoja nuo 20,44 iki 22,56 cento už kilovatvalandę (ct/kWh).

Biržuose, kur šilumos ūkį išsinuomojusi privati bendrovė, šilumos kaina yra viena didžiausių Lietuvoje - 33,16 ct/kWh. Šis miestas yra trečias pagal šilumos kainas Lietuvoje, nors 80 proc. šilumos Biržuose pagaminama deginant biokurą. Panaši padėtis ir Skuode bei Kazlų Rūdoje.
Apskritai brangiausiai už šilumą mokančių miestų sąraše daugiausia yra verslininkams išnuomoti šilumos ūkiai.

Per metus brangiausios šilumos miestų dešimtukas šiek tiek pasikeitė, tačiau Prienai tvirtai išlaiko lyderio pozicijas - 34,30 ct/kWh.

Dešimtuke - ir trys miestai, kuriems šilumą tiekia savivaldybės įmonės. Šalčininkai ir Pakruojis jau pernai sausį buvo atsidūrę „lyderių“ gretose.

Analizuojant penkių Lietuvos didmiesčių šilumos kainas kilovatvalandės kaina panašiai didėjo beveik visur.



NAUJAUSI KOMENTARAI

luka

luka portretas
gyvenu aleksote už 12 mėn 52 kv-353 lt(be vandens).radijatoriai aišku kaip nabašniko"....."... Kažkaip čia toks tas vilniaus išskyrimas labai politinis puolimas. kaip snoras panašiai. Arba jau kauno diena "parsidavė" suviskam.

kaunietis vilnieciams

kaunietis vilnieciams portretas
Kaune 2008 ir 2009 metais silumos kaina buvo didesne nei Vilniuje - 0,242cnt uz .kwh. Ar kasnors ziniasklaidoje skelbe,ar kas rupinosi kodel ji buvo taip uzkelta ?

še tau susirūpino

še tau susirūpino portretas
susirūpino tik Vilniuje todėl, kad ten gyvena visa valdžia, seimunai, ministerijų darbuotojai, o tai ne eiliniai Lietuvos piliečiai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių