Sąskaitoje už paslaugas - „skola iki mirties"

Kai kurie Visagino gyventojai, gavę sąskaitas už komunalines paslaugas, neteko žado. Ne dėl sumų, kurios buvo įrašytos sąskaitoje, o dėl vienos eilutės. Joje puikavosi užrašas „skola iki mirties".

„Eilutė atsirado dėl programinės klaidos sąskaitų formavimo metu. Labai atsiprašome vartotojų, gavusių tokią sąskaitą", - trumpai paaiškino įmonė „Visagino energija".

Ši valstybės įmonė teikia Visagino savivaldybės vartotojams visą kompleksą centralizuotai tiekiamų energijos išteklių: elektros, šilumos energiją ir šaltą vandenį bei nuotekų tvarkymo paslaugas.

Įmonė turi patirtį visose energijos išteklių tiekimo, pirkimo-pardavimo srityse ir yra vienintelė tokio tipo įmonė Lietuvoje. Per metus „Visagino energija" tiekia, skirsto ir parduoda apie 62 mln. kWh elektros energijos bei apie 314 tūks. MWh šilumos ir apie 674 tūkst. m3 karšto vandens.

Įmonė užsiima geriamojo vandens gavyba, jo tiekimu ir pardavimu bei teikia nuotekų tvarkymo paslaugas. Per metus iš artezinių šulinių išgaunama apie 2,97 mln. m3 šalto geriamojo vandens ir sutvarkoma apie 2,92 mln. m3 nuotekų.

Dėl nedidelės gamintojo - Ignalinos atominės elektrinės - šilumos kainos parduodamos Visagine šilumos tarifas yra 3-4 kartus žemesnis nei vidutinis Lietuvoje. Taip pat dėl taikomos 50 procentų nuolaidos elektros energijos kaina Visagino savivaldybės gyventojams yra mažesnė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių