Sankt Peterburge susitinka Lietuvos ir Rusijos verslininkai

Sankt Peterburgo prekybos ir pramonės rūmuose šiandien vyksta Lietuvos ir Rusijos verslininkų susitikimas, kuris rengiamas dvyliktojo tarptautinio Sankt Peterburgo ekonominio forumo metu.

Dvišalį verslininkų forumą atidarė Lietuvos ūkio ministerijos valstybės sekretorius Gediminas Miškinis, Lietuvos ambasadorius Rusijoje Rimantas Šidlauskas ir kiti svečiai. Sankt Peterburgo administracijos ir Lietuvos ekonominės plėtros agentūros atstovai renginio dalyvius supažindins su Sankt Peterburgo ir Lietuvos investicijų ir verslo galimybėmis.

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų ir Sankt Peterburgo prekybos ir pramonės rūmų prezidentai Vaclavas Kontrauskas ir Vladimiras Kateniovas ketina pasirašyti abiejų rūmų bendradarbiavimo susitarimą.

Sankt Peterburgas ir visas Šiaurės Vakarų Rusijos regionas yra laikomas greičiausiai augančiu Rusijos regionu. Sankt Peterburgo ekonomika vystosi sparčiu tempu. Sankt Peterburge pastebimas spartus užsienio investicijų ir pramonės augimas. Tik per pastaruosius metus į regioną atėjo tokios stambios tarptautinės įmonės kaip Ford", Toyota", Suzuki", Elqotec", Bosch", Knauff", General Motors" ir kitos.

Tarp stambiausių Lietuvos investuotojų Sankt Peterburge išskiriama įmonė "Hanner", statanti Sankt Peterburgo priemiestyje logistikos centrą ir planuojanti kitų objektų statybą. Kitas stambus investuotojas - "Rubikon" dukterinė įmonė "City Service" yra butų eksploatacijos verslo lyderė, aptarnaujanti daugiau kaip 3 mln. kvadratinių metrų ploto, taip pat įmonė "Elsis", teikianti paslaugas komunikacijų srityje, statybos kompanija "Destata".



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių