„Sanitą“ perka farmacijos milžinė

Didžiausią Lietuvos vaistų gamintoją – „Sanitą“ – perka Kanados farmacijos milžinė „Valeant“.

Analitikų teigimu, po ilgoko rinkos sąstingio toks stambus – beveik milijardą litų siekantis – sandoris pritrauks ir kitų investuotojų dėmesį į regioną, praneša LTV „Šiandien“.

Didžiausia Lietuvos vaistų gamybos įmonė iki šių metų pabaigos turėtų įsilieti į Kanadoje registruotą tarptautinę specializuotą farmacijos bendrovę „Valeant“.

„Sanito“ verslą įvertinusi daugiau kaip milijardu litų ši farmacijos milžinė perka daugiau kaip 87 proc. įmonės akcijų paketą iš kelių ją valdančių investicinių fondų, tarp kurių – ir Lietuvos bendrovė „Invalda“.

Daugiau kaip 950 mln. litų vertės sandoris bus vienas iš didžiausių Baltijos šalyse po „Mažeikių naftos“ pardavimo.

„Tai yra labai geras sandoris Lietuvai, regionui, kadangi tokio lygio žaidėjas, kuris veikia visame pasauly, įkelia fiziškai koją į Lietuvą.

Jis yra įsisteigęs Lenkijoje, tačiau stiprina savo pozicijas visam regione ir, aš manau, kad Lietuva atsiranda dar vieno tarptautinio žaidėjo žemėlapyje“, – sako Vytautas Bučas, bendrovės „Invalda“ valdybos pirmininkas.

Anot „Sanito“ valdytojų, ši investicija – jau į paruoštą dirvą. Per pastaruosius kelerius metus „Sanitas“ pastatė naują pasaulinio lygio gamyklą Kaune, įsigijo vaistų gamybos fabriką „Jelfa“ Lenkijoje ir įsitvirtino Rytų bei Vidurio Europos rinkoje.

Pasak „Sanito“ vadovo, būsimoji investicija Lietuvos vaistų gamintojams atvers naujų galimybių.

„Kompanijos „Valeant“ prioritetas yra plėsti ir labai agresyviai plėsti pardavimus visoje Rytų Europoje, įskaitant Rusiją. Tai teks visiems suremti pečius ir galvas, nes kaip „Valeant“ vadovas man pasakė šiąnakt telefonu: perku ne geležį, perku žmones, intelektą ir tai, ką jūs nuveikėt per pastaruosius penketą metų. Visgi išaugom 10 kartų“, – sako Saulius Jurgelėnas, bendrovės „Sanitas“ generalinis direktorius.

Sandorį baigti tikimasi rudenį. Per tą laiką būsimieji įmonės   savininkai turės gauti Lietuvos, Lenkijos ir dar kai kurių šalių konkurencijos institucijų leidimus.

Pasak „Sanito“ vadovo, šiemet didelių pasikeitimų bendrovėje nebus: išliks tiek pat žmonių, tie patys gamybos produktai.

Tačiau Kaune dar yra laisvų gamybos pajėgumų, tad tikimasi, kad atėjus naujiems šeimininkams gamyba augs. Baltijos regione ją žadama didinti maždaug penktadaliu. 


Šiame straipsnyje: Sanitas

NAUJAUSI KOMENTARAI

RaimundasJankus

RaimundasJankus portretas
Naudingas paciai imonei, darbo padauges...

Lt

Lt portretas
Nu va greitai mes nieko neturesim geriau seima nupirktu ir issivestu uz dyka atiduotume

spyglys

spyglys portretas
farmacijos pramonės koncentracija tik pabrangins vaistus ir atims galimybę rinktis pigesnius vaistus.Globalizacija - neigiamas reiškinys mūsų gyvenime,kadangi eilinis žmogus pasimeta tarp didelio mechanizmo sraigtų ir tampa faktiškai beteisiu į kurio nuomonę nėra atsižvelgiama...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių