„Sampo Life" siūlo investuoti į smukusias rinkas

Gyvybės draudimo bendrovė „Sampo Life Insurance Baltic" investuotojams siūlo pasinaudoti pasaulio rinkų nuosmukiu nukreipiant lėšas į nepakankamai įvertintas ir didelį augimo potencialą turinčias investicijas.

Bendrovė pasiūlė investicinį instrumentą, kuris susietas su smukusiomis pasaulio akcijų rinkomis, nukritusiu JAV dolerio kursu ir kreditų rizikos indeksais. „Sampo Life" rinkos analitikų nuomone, būtent šie investavimo objektai, kurių vertė per pastaruosius metus mažėjo, ateityje turi didžiausių galimybių kilti į viršų.

„Galbūt paradoksalu, kad naujasis produktas suformuotas iš pastaruoju metu pigusių finansų rinkos priemonių, tačiau ekspertai kaip tik ir rekomenduoja investuoti rinkų nuosmukio metu", - sako „Sampo Life" analitikai.

60 proc. naujojo investicinio instrumento kapitalo nukreipta į penkiolikos JAV, Europos, Lotynų Amerikos ir Azijos įmonių akcijas. Nors daugelio šių akcijų kaina per praėjusius metus krito apie 50 proc., tačiau „Sampo Life" ekspertai prognozuoja, jog ateityje jų vertė turėtų augti.

20 proc. lėšų nukreipta į euro ir JAV dolerio santykį - krepšelio vertė augs tuo atveju, jei JAV doleris stiprės euro atžvilgiu. Dėl vis sunkesnės JAV ekonominės padėties jau beveik 3 metus dolerio vertė mažėja. „Sampo Life" analitikai mano, kad nepaisant nepalankios konjunktūros per porą metų ekonominė padėtis šioje šalyje turėtų žymiai pagerėti.

Likusi 20 proc. naujojo „Sampo Life" instrumento lėšų investuojama į kreditų rizikos indeksus. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių