Šalies didmiesčiuose patalpų nuomos kainos krito 25-40 proc.

Šiuo metu išsinuomoti patalpas didžiuosiuose Lietuvos miestuose kainuoja 25-40 proc. pigiau nei pernai tuo pačiu metu: skelbimuose siūlomos nuomos kainos per metus yra nukritusios bent jau ketvirtadaliu.

Labiausiai patalpų nuoma atpigo sostinėje - apie 40 proc., kiek mažiau Kaune ir Klaipėdoje - apie 25-30 proc.

Skiriasi patalpų nuomos siūlomos kainos skirtingose miesto dalyse. Vilniuje, Senamiestyje ir centrinėje miesto dalyje, esančias patalpas biurui siūloma išsinuomoti vidutiniškai už 22 Lt/kv.m, esančias Šiaurės miestelyje - vidutiniškai už 17 Lt/kv.m., o Fabijoniškėse - už 24 Lt/kv.m. Prekybos paskirties patalpų Vilniaus Senamiestyje siūloma nuomos kaina yra vidutiniškai 38 Lt/kv.m, Šiaurės miestelyje - 24 Lt/kv.m , Fabijoniškėse - 22 Lt/kv.m. Sandėliavimo patalpų nuoma sostinėje svyruoja vidutiniškai nuo 5 iki 10 Lt/kv.m.

Kauno miesto Senamiestyje biuro patalpas siūloma išsinuomoti vidutiniškai už 18 Lt/kv.m, Dainavos mikrorajone - už 15 Lt/kv.m, o Vilijampolėje - už 12 Lt/kv.m. Prekybos paskirties patalpų nuoma Senamiestyje kainuoja daug brangiau - vidutiniškai 38 Lt/kv.m, o Žaliakalnyje ir Dainavos mikrorajonuose siūloma išsinuomoti už panašius įkainius - apie 12-16 Lt/kv.m. Sandėliavimo patalpų siūloma nuomos kaina visame mieste svyruoja vidutiniškai nuo 5 iki 8 Lt/kv.m.

Klaipėdoje biuro paskirties patalpas siūloma nuomotis vidutiniškai už 20 Lt/kv.m, prekybos paskirties - vidutiniškai už 18 Lt/kv.m, o sandėliavimo patalpų nuomos siūloma kaina siekia apie 5-8 Lt/kv.m.

Nors kainos nuo praėjusiųjų metų sausio nukritusios, tačiau pasiūlymų išsinuomoti padaugėję vidutiniškai 15-20 proc. Vadinasi, nuomininkai gali rinktis ne tik iš pigesnių, bet ir iš daugiau variantų. Šiuo metu Aruodas.lt yra daugiau kaip 5700 pasiūlymų išsinuomoti patalpas Vilniuje, 1200 Kaune ir 400 Klaipėdoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių