Šalčiai džiugina taksistus ir prekybininkus

Smarkiai atšalus, žieminių prekių pardavimas, skaičiuojama, išaugo nuo kelių iki dešimties kartų, o besinaudojančių taksi paslaugomis padaugėjo trečdaliu.

Žiemos gėrybės džiugina ne tik vaikus, kuriems dėl didelių šalčių nereikia eiti į mokyklą. Prekybininkai taip pat trina rankas. Pasak jų, kelerius metus žiemos prekių rinka buvo apmirusi, tačiau šiemet padėtis pasikeitė.

Vienos sporto prekių parduotuvės savininkas skaičiuoja, kad šiemet slidžių parduodama keturis kartus daugiau nei pernai. Pelnus esą didina ir kelias savaites šalį kaustantis rekordinis šaltis.

Terminių drabužių, kojinių, pirštinių ir kitų šilumą sulaikančių rūbų pardavimas išaugo iki kelių, o veido kaukių - net 10 kartų. Dalis žmonių taupo ir renkasi pigesnę prekę, dalis ieško kuo kokybiškesnės.

„20 proc. pirkėjų negaili pinigų, nori ir gali sau tai leisti. Visi kiti turi kažkokį biudžetą, į kurį bando sutilpti. Būna, kad jis siekia ir 100 litų, ir 1 tūkst. litų, ir daugiau“, - teigia parduotuvės „S-sportas“ savininkas Svajūnas Ambrazas.

Tuo metu kol vairuotojai šaltus orus keiksnoja, taksistams pats darbymetis. Tik prasidėjus šalčiams, kas rytą sulaukiama po keliasdešimt skambučių su prašymais užvesti automobilius.

Šiauliuose tokia paslauga kainuoja apie 8 litus, tačiau esą galima susitarti ir pigiau. Šiuo metu pagalbos prašančių vairuotojų gretos sumažėjo, daugelis suskubo susitvarkyti automobilius.

Tačiau šalta žiema taksi įmonėms vis dėlto pelninga. Keleivių srautai išaugo trečdaliu, o rytais norint įvykdyti visus užsakymus, į gatves siunčiamos papildomos mašinos.

„Žmonės vyksta į darbą, vaikai vyksta į darželius, mokyklas. Klientų ratas kaip ir lieka tas pats, bet jie naudojasi paslaugomis dažniau. Žmonės vengia laukti viešojo transporto, saugo savo sveikatą, nenori šalti ir naudojasi mūsų paslaugomis“, - pasakojo bendrovės „Eurotaksi“ komercijos direktorius Rentas Špicas.

Vieno didžiausių šalyje autoservisų tinklo „Kemi“ atstovai sako, kad dėl šaltų orų per dvi savaites klientų srautai išaugo 50 proc., o po šio savaitgalio - dar 25 proc.

Dažniausiai taisomi automobilių starteriai, keičiami akumuliatoriai, tvarkomos užšalusios dyzelinio kuro ar elektros sistemos. Šalčio sukelti gedimai vidutiniškai mašinos savininkui kainuoja nuo 70 iki kelių šimtų litų.


Šiame straipsnyje: taksišalčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių