R.Žylius gali skirti ES paramą „Hewlett-Packard Company“

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė, kad Ūkio ministras Rimantas Žylius gali pasirašyti įsakymą dėl Europos Sąjungos (ES) fondų paramos "Hewlett-Packard Company" skyrimo.  VTEK nuomone, ministro turimos 0,00003 proc. įmonės akcijų skaičius yra labai nedidelis, todėl, objektyviai vertinant, negalintis daryti įtakos ministro sprendimams atliekant tarnybines pareigas.

VTEK mano, kad šiuo konkrečiu atveju Ministras Pirmininkas turėtų nepriimti išreikšto nusišalinimo, rašoma VTEK pranešime.

Atkreiptinas dėmesys, kad Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas yra konstatavęs, kad pakeitęs darbovietę asmuo 12 mėnesių laikomas turintis sąsajų su ankstesniąja darbo vieta. R. Žyliaus darbo santykiai su minėta bendrove nutrūko daugiau nei prieš vienerius metus, todėl šiuo atveju dėl buvusių pareigų interesų konfliktas jam nekyla.


Šiame straipsnyje: Rimantas ŽyliusVTEK

NAUJAUSI KOMENTARAI

ash

ash portretas
Jo, jo hp butent ta kompanijai kuri per 2010 gavo tik varganus ~126 miliardus doleriu pajamu. Jai tikrai reikia paramos keliu milijonu nes kitaip ragai bus. Bus poto, kad del lesu trukumo nebegamins proliant serijos serveriu ka tada darysim?

V ASE

V ASE portretas
sis ministeris kreivesnis net uz kreivi

Nieko sau

Nieko sau portretas
ES parama užsienio kampanijai.O kodėl ne lietuviškoms įmonėms.Juk parama skiriama Lietuvai
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių