Ryšių reguliavimo tarnyba neskaidriai vykdė viešąjį pirkimą

Nustačiusi Viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimus, Viešųjų pirkimų tarnyba įpareigojo Ryšių reguliavimo tarnybą panaikinti Viešojo pirkimo komisijos priimtus sprendimus dėl tiekėjo „Tieto Lietuva“ pasiūlymo atmetimo ir tiekėjo „Blue Bridge Code“ pasiūlymo pripažinimo laimėjusiu.

Perkančioji organizacija privalės iš naujo svarstyti tiekėjo „Tieto Lietuva“ pasiūlymo tinkamumą atviram konkursui dėl Ryšių reguliavimo tarnybos veiklos valdymo sistemos sukūrimo ir įdiegimo paslaugų pirkimo, kurio pirkimo vertė 1, 956 mln. litų. Taip pat priimti sprendimus dėl tolesnių procedūrų vykdymo bei raštu informuoti Viešųjų pirkimų tarnybą apie įpareigojimo įvykdymą.

Įvertinus pateiktus dokumentus nustatyta, kad perkančioji organizacija nepagrįstai atmetė ekonomiškai naudingiausią tiekėjo „Tieto Lietuva“ pasiūlymą dėl per didelės kainos ir laimėtoju pripažino mažiau ekonomiškai naudingą, tačiau pigesnį tiekėjo  „Blue Bridge Code“ pasiūlymą.

Toks Viešojo pirkimo komisijos sprendimas pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymo nuostatas, kadangi perkančioji organizacija pasiūlymus turi įvertinti pagal pirkimo dokumentuose nustatytus vertinimo kriterijus ir tvarką. Taip pat neužtikrino Viešųjų pirkimų įstatyme įtvirtinto skaidrumo principo, kadangi perkančioji organizacija nesilaikė pačios paskelbtų viešojo pirkimo sąlygų.

Pažymėtina, kad tuo atveju, kai pirkimui skirtas lėšas viršija tik ekonomiškai naudingiausio pasiūlymo kaina, o visų kitų pasiūlymų eilėje esančių ekonomiškai naudingų pasiūlymų kainos neviršija turimų lėšų, perkančioji organizacija neturi teisės atmesti ekonomiškai naudingiausio pasiūlymo, o laimėjusiu pripažinti kitą mažiau ekonomiškai naudingą, bet pigesnį pasiūlymą.


Šiame straipsnyje: viešieji pirkimaiRRT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių