Rygos oro uostas grasina nutraukti „airBaltic“ aptarnavimą

Valstybės įmonė "Rygos tarptautinis oro uostas" pranešė nuo spalio 8-osios pradėsianti reikalauti, kad skrydžių bendrovė "airBaltic" iš anksto mokėtų už oro uosto paslaugas.

"airBaltic" privalo iki spalio 8 dienos 12 valandos atlikti išankstinį mokėjimą. Jei to nebus padaryta, nuo tos pačios dienos 16 valandos "airBaltic" nebebus aptarnaujama", - pareiškė Rygos oro uosto atstovas spaudai Martinis Langratas, pridurdamas, jog visa tai leidžia dvišalė sutartis.

Išankstinio mokėjimo reikalavimas - precedento neturintis atvejis Rygos oro uosto veikloje. Tokį precedentą sukūrė "airBaltic" atsisakymas apmokėti pateiktas sąskaitas, sakė M.Langratas.

Jis taip pat pranešė apie Rygos oro uosto sprendimą teismo keliu išsireikalauti, kad "airBaltic" sumokėtų skolą už šiemet suteiktas paslaugas, kuri viršija 5 mln. latų.

Rugpjūčio viduryje skelbta, jog Rygos oro uostas ir "airBaltic" pasirašė tarpusavio supratimo memorandumą dėl abipusio skolų ginčo nutraukimo ir tolesnio bendradarbiavimo.

Milijoninį ieškinį pateikusi "airBaltic" kaltino Rygos oro uostą diskriminacija dėl panaikintų nuolaidų, jas ir toliau taikant konkurentei - Airijos pigių skrydžių bendrovei "Ryanair".

Savo ruožtu Rygos oro uostas iškėlė ne ką mažiau solidų ieškinį "airBaltic" dėl per šiuos metus susikaupusios skrydžių bendrovės skolos.

52,6 proc. "airBaltic" akcijų valdo valstybė, 47,2 proc. - privati įmonė "Baltijas aviacijas sistemas", steigianti skrydžių bendrovę Lietuvoje.


Šiame straipsnyje: Rygos oro uostasairBaltic

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių