„Ryanair“ už keleivį Vilniaus oro uostui moka 2 eurus

Airijos pigių skrydžių bendrovė "Ryanair", pirmadienį pradėjusi dirbti didžiausiame Lietuvoje tarptautiniame Vilniaus oro uoste, moka vienintelį mokestį - 2 eurus už keleivį.

"Sąlygos yra tokios pačios, kaip ir kitoms skrydžių bendrovėms, kurios įsipareigoja skraidinti ne mažiau nei 250 tūkst. keleivių per metus. Bendrovė moka vienintelį mokestį - 2 eurus (apie 7 litus) už keleivį", - pirmadienį naujienų portalui delfi.lt teigė Vilniaus oro uosto generalinis direktorius Tomas Vaišvila.

Tiek pat keleivių skraidinti įsipareigojo ir kita pigių skrydžių bendrovė "Wizzair", į Vilnių įžengusi šį pavasarį.

"Lietuvos rinka yra labai tinkama žemų kainų skrydžių bendrovėms. Jų kainodara, greitis stimuliuoja viską, kas įmanoma šiam versle", - sakė Vilniaus oro uosto vadovas.

T.Vaišvila nemano, kad "Ryanair" ir "Wizzair" pakenks tradicinėms skrydžių bendrovėms.

Anot T.Vaišvilos, šiuo metu bendraujama ir su kitomis Europos pigių skrydžių bendrovėmis, kuriuos iš Lietuvos dar neskraido.

Susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas delfi.lt sakė, kad Vilniui dar yra kur pasitempti.

"Derybos vyksta nuolat iš karto su 4-5 kompanijomis, bet kol jos nesibaigia, mes nenorime atskleisti informacijos. Jeigu Vilniaus oro uostą palyginsime su Rygos, matyti, kad mums dar dirbti ir dirbti. Manau, kad galima būtų plėstis į kai kurias Azijos šalis, tam tikrus Rusijos oro uostus, Izraelį. Tikrai yra krypčių, kur lietuviai galėtų skraidyti tiesiogiai", - tvirtino susisiekimo viceministras.

Iš Kauno ir Vilniaus oro uosto "Ryanair" skraidina 24 kryptimis.


Šiame straipsnyje: Ryanair

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių