„Rūta“ investuoja į naujų produktų kūrimą

Šiaulių konditerijos įmonė "Rūta" investuoja į naujų produktų kūrimą, trečiadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

Ekologiškų konditerijos gaminių kūrimo projekto bendra vertė - 372,1 tūkst. litų, iš Europos Sąjungos (ES) fondų skirta 186 tūkst. litų.

"Projektas, vykdomas pagal priemonę "Intelektas LT", smarkiai pažengęs į priekį. Įmonė pasiekė pažangos, siekdama produktų įvairovės, panaudodama įvairias vietos žaliavas. Apskritai šis projektas turėtų būti vertinamas plačiau, tai realus mokslo ir verslo bendradarbiavimo pavyzdys, dirbame kartu su mokslininkais, žemdirbiais, atliekame tyrimus ir vykdome eksperimentus", - teigė A.Gluodas.

Be to, pasinaudojusi "Naujų galimybių" priemone, "Rūta" dalyvavo dviejose parodose Kelne, Vokietijoje, ir Maskvoje. Abiejose parodose pavyko užmegzti naujų kontaktų, derybos su potencialiais partneriais vyko vasarą, šį rudenį jau laukiama konkrečių rezultatų.

Bendra "Rūta" vykdomų bei jau įvykdytų, ES lėšomis remiamų projektų vertė siekia beveik 9,5 mln. litų, skirto ES finansavimo dalis - 4,8 mln. litų.

Šiuo metu įmonėje dirba daugiau kaip 200 darbuotojų, veikia 7 saldainių gamybos cechai, technologinė ir mikrobiologijos laboratorijos. Didžiuosiuose šalies miestuose yra 11-ka "Rūtos" firminių parduotuvių.


Šiame straipsnyje: Rūtasaldainiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių