Rusijos URM: Lietuva Japonijos nelaimę naudoja kaip pretekstą trukdyti Kaliningrado AE statybą

Lietuva branduolinę nelaimę Japonijoje naudoja kaip pretekstą trukdyti atominės elektrinės Kaliningrade statybą, ketvirtadienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerija.

"Kai kurie Lietuvos politikai bando situaciją dėl atominės elektrinės Japonijoje avarijos panaudoti naujiems barjerams Baltijos atominės elektrinės statybos projektui kurti ", - sakė žurnalistams Rusijos URM oficialaus atstovo pavaduotojas Aleksejus Sazonovas.

Jis priminė, jog Vilnius jau kritikavo atominės elektrinės statybos Kaliningrado srityje tikslingumą, o "Lietuva, spaudžiama Europos Sąjungos, uždarė Ignalinos atominę elektrinę".

"Lietuvos motyvai mums yra žinomi. Tačiau mes nepritariame pasirinktai elgsenai. Tragedija Fukušimos atominėje elektrinėje negali ir neturi būti naudojama kieno tai merkantiliems interesams", - sakė A.Sazonovas.

Lietuva praėjusią savaitę įteikė Rusijai notą dėl neatsakytų klausimų apie atominės jėgainės statybą Rusijos Kaliningrado srityje. Užsienio reikalų ministerijos (URM) teigimu, tuo pačiu išsakytas susirūpinimas dėl tarptautinių standartų nesilaikymo, skaidrumo ir bendradarbiavimo vystant tokio masto projektą, stokos.

"Lietuva neigiamai vertina planuojamos Baltijos atominės elektrinės poveikio aplinkai vertinimo ataskaitą, nes joje nėra atsakyta į Lietuvos iškeltus klausimus, pateikta informacija yra tik konstatuojamojo pobūdžio daugeliu atvejų nepateikiant pagrįstų mokslinių skaičiavimų ir argumentų", - teigė Lietuvos URM.

Lietuva ragina Europos Sąjungą (ES) siekti, kad po Japonijos branduolinės krizės planuojami patikrinimai būtų atliekami ir kaimyninių šalių jėgainėse.

Premjeras Andrius Kubilius anksčiau teigė, kad Japonijos įvykiai rodo būtinybę griežtai laikytis tarptautinių reikalavimų, o Lietuvos kaimynystėje - Kaliningrado srityje ir Baltarusijoje - planuojamuose projektuose to nėra.


Šiame straipsnyje: atominė elektrinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
cha , nelaimes atveju lietuva daugiausiai nukentes

laisvamanis

laisvamanis portretas
Juokinga.O tai pati Rusijos URM,argi kitaip elgiasi? :)

Domantas

Domantas portretas
Tai kaip pagal Rusiją Lietuva turėtų elgtis? Juk, neduok Dieve, kokia avarija Rusijos ar Baltarusijos statomose elektrinėse ir Lietuvai iškiltų amžiaus bėda.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių