Rusijos kapitalas domisi Baltijos šalių pieno pramone

Baltijos šalių pieno pramonės rinka, kurioje kol kas aukščiausias pozicijas užima didžiosios Lietuvos pieno perdirbimo įmonės, domina Rusijos verslininkus, kurių žvilgsnis pirmiausiai krypsta į Latviją.

Su „Danone -Unimilk“ siejamas Rusijos verslininkas Andrejus Beschmelnickis kovą įsigijo vieną didžiausių Latvijos pieno perdirbėjų „Rigas Piena Kombinats“ (RPK).

Analitikai neabejoja, kad viena pieno perdirbimo įmone A.Beschmelnickis Baltijos šalyse nepasiribos, rašo portalas eversus.lt.

„Rusijos kapitalo plėtra per Latviją gali pasiekti ir Lietuvą. Todėl siekiant apsisaugoti, labai svarbu, kad mūsų rinkoje žaliavinis pienas nebūtų pigesnis nei kitose rinkose, o perdirbėjai iš jo sugebėtų gaminti konkurencingų kainų produkciją“, - portalui sakė privataus kapitalo ir investicinės bankininkystės grupės „Zabolis Partners“ vadovaujantis partneris Alvydas Žabolis.

Apie RPK įsigijimo sandorį pateikiama labai mažai informacijos, todėl neaišku, ar A.Beschmelnickis akcijas įsigijo pats ar per kitą įmonę.

„Lietuvos pieno perdirbimo bendrovės neperka Latvijos ar Estijos perdirbėjų, nes potencialūs pirkiniai ten nėra tiek pelningi, kad sugebėtų kompensuoti tas sumas, kurias norėtų gauti tų bendrovių pardavėjai“, - eversus.lt teigė banko„Finasta“ Kapitalo rinkų departamento analitikas Tadas Povilauskas.

Šviesiausia ateitis Latvijoje piešiama RPK - tikimasi, kad A.Beschmelnickis bendrovės produktams atvers neaprėpiamas rinkas Rusijoje, o pirmiausia - Maskvoje ir Sankt Peterburge. Dėl to turėtų padidėti ir RPK pieno supirkimo apimtys.

Jeigu šis scenarijus pasitvirtintų, tai atsilieptų ir Lietuvos pieno perdirbėjams, nes jie iš Latvijos atsivežą nemažus pieno kiekius.


Šiame straipsnyje: pienaspieno produktai

NAUJAUSI KOMENTARAI

spyglys

spyglys portretas
Ir taip pelnas iš Pabaltijo bus pumpuojamas į Rusiją...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių