Rusijoje siaučia kiaulių maras

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) pranešė, kad Rusijoje, Volgogrado regione nustatytas klasikinio kiaulių maro atvejis. Tiesa, liga diagnozuota šernams.

Šios šalies atsakingos institucijos vykdo tolesnius tyrimus regione, stengiasi nustatyti ligos išplitimo mastą. Volgogrado rajone nustatytos stebėjimo zonos, laikinai apribotas gyvūnų judėjimas.

Maras nstatytas ir Krasnodaro krašte, Krilovsko kaime, kur privačioje fermoje išgaišo dalis kiaulių. Ištyrus gyvulių mėginius, nustatytas afrikinio kiaulių maro virusas. Priimtas sprendimas sunaikinti visą produkciją, pagamintą iš šios fermos kiaulių. Ligos židinyje likviduotos ir visos kiaulės. Krilovsko apylinkėse įvestas karantinas, imtasi visų reikalingų saugos priemonių, kad virusas neišplistų.

„Lietuva į šiuos Rusijos rajonus neeksportuoja kiaulių ir kiaulienos produktų, tačiau nežiūrint į tai, sustiprinta kontrolė pasienio veterinarijos postuose bei Lietuvos kiaulių ūkiuose. VMVT atlieka naminių ir laukinių gyvūnų stebėseną dėl klasikinio kiaulių maro. Gyvūnų mėginiai pristatomi ištyrimui į Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratoriją tyrimams“, – teigė VMVT Skubios veiklos ir užkrečiamųjų ligų centro vedėjas Mindaugas Kašinskas.


Šiame straipsnyje: kiaulėsmarasRusijašernai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių