Rusija sieks patekti į didžiųjų ekonomikų penketuką

Rusijos premjeras užsibrėžė „ambicingą tikslą“ – per dešimtmetį pasiekti, kad Rusija taptų viena iš penkių didžiausių pasaulio ekonomikų.

„Numatėme ambicingą tikslą per artimiausią dešimtmetį paversti Rusiją viena iš penkių didžiausių pasaulio ekonomikų“, – 100-ojoje Tarptautinės darbo organizacijos konferencijoje Ženevoje kalbėjo Vladimiras Putinas.

„Kalbant apie BVP vienam gyventojui, sieksime jį padidinti nuo 19,7 tūkst. iki daugiau kaip 35 tūkst. dolerių vienam žmogui“, – pridūrė jis.

V. Putinas pripažino, kad šaliai teks dvigubai padidinti darbo našumą, sukurti naujų darbo vietų aukštųjų technologijų srityje.

„Rusijos ekonomikoje neturėtų būti neproduktyvių darbų, jie turėtų būti panaikinti“, – kalbėjo premjeras, kurį cituoja naujienų agentūra AFP.

V. Putinas pažymėjo, kad pastarosios ekonominės ir finansų krizės pasekmės Rusijoje vis dar jaučiamos, tačiau jis teigė tikįs, kad šalies ūkis „visiškai atsigaus“ ir ikikrizinį lygį pasieks iki 2011 metų pabaigos.

Per pirmąjį šių metų ketvirtį Rusijos BVP augo 4,1 proc., lygiai tiek pat, kiek ir per tą patį laikotarpį pernai.


Šiame straipsnyje: Rusijaekonomika

NAUJAUSI KOMENTARAI

ttt

ttt portretas
galejo pasakyt kad per 5 m. didesnis efektas butu. koks skirtumas juk nei per 5 nei 10 m to nebus. tai bent jau skaiciu galejos sumazint

okupantas

okupantas portretas
Su tuo medveputu net i 50tuka nepateks. Viva KPRF

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
N.Cruščiovas žadėjo pastatyti Rusijoje komunizmą iki 1970 metų....Putinas žada..... cha cha cha cha cha cha cha
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių