Rusija prašo išmokyti kaimo turizmo verslo

Lietuvos kaimo turizmo atstovai sulaukė Rusijos prašymo išmokyti jos žmones šio verslo pagrindų, praneša LTV „Panorama“.

Tokį norą visą šią savaitę Maskvoje vysiančioje parodoje išklausę kaimo turizmu besiverčiantys lietuviai sako, kad mokymai naudos duotų ir jiems.

Paroda „Auksinis ruduo“ – ne tik proga pamatyti ir sužinoti, bet ir galimybė užmegzti ryšių, sudaryti rimtų kontraktų.

Lietuvos kaimo turizmo verslo asociacija pasirašė memorandumą su Rusijos federacijos valstiečių ūkių ir žemės ūkio kooperatyvų asociacija.

Ši prašo pamokyti kaimo turizmo verslo. Mokymų ir patirties sklaidos pradžia numatyta jau lapkričio mėnesį.

„Rusijoje šitokio verslo nėra. Kitame etape, po parodos, turėtų delegacija atvykti į Lietuvą susipažinti arčiau su šituo verslu. Rusijos galimybės plėtoti šį verslą yra didžiulės“, – sako Lietuvos kaimo turizmo verslo asociacijos prezidentė Regina Sirusienė-Lamauskienė.

Šio verslo specialistai Lietuvoje sukaupę keliolikos metų patirtį, sukūrę gerą infrastruktūrą – šalyje yra 500 kaimo turizmo sodybų. Pernai jose apsilankė beveik 300 tūkst. poilsiautojų, trečdalis jų – užsieniečiai. Daugiausia – skandinavų, vokiečių, lenkų, o rusų – labai mažai.

Todėl Lietuvos ambasadoje Maskvoje surengta speciali „Verslo misija“. Renginyje pusšimtis stambiausių Rusijos leidinių žurnalistų domėjosi galimybėmis vykti į Lietuvą pailsėti.  

„Žinote, dabar vizų režimas yra sudėtingas, bet mes jau išsiaiškinome su konsuline tarnyba ir viskas, pasirodo, labai paprasta. Sodybos šeimininkas gali iškviesti per migracijos tarnybą svečius iš Rusijos – viskas supaprastinta yra. Tai buvo vienas didelis žingsnis padarytas šitam susitikime“, – sako R. Sirusienė-Lamauskienė.

Ne vienas prie Lietuvos ekspozicijos priėjęs maskvietis prisipažino, kad su malonumu ragauja lietuviškus maisto gaminius, o gražūs nostalgiški prisiminimai vilioja aplankyti mūsų kraštą.


Šiame straipsnyje: Rusijakaimo turizmasverslas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių