Rusija prabilo apie sankcijas augalinės kilmės produktų tiekėjams iš Lietuvos

Rusijos atstovams nerimą kelia tai, kad iš Lietuvos pakliūva produktų, kurių užterštumas pesticidais, nitritais ir nitratais viršija normą.

Rusijos federalinės veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnybos vadovai perspėjo, kad iš Lietuvos įvežamai produkcijai gali būti pareikalauta kiekvienos produktų siuntos laboratorinės analizės, rašo "Lietuvos ryto" priedas "Vartai".

Tarnybos duomenimis, nuo 2009-ųjų gruodžio 1 dienos iki šių metų rugpjūčio pradžios per Lietuvą buvo įvežta 203,4 tonos produktų, kurių užterštumas viršijo Rusijoje patvirtintas normas.

Lietuvos valstybinės augalininkystės tarnybos vadovų prašoma kuo skubiau pranešti, kas tikrina į Rusiją siunčiamų produktų kokybę, kokia dalis jų patikrinama ir kiek nustatoma pažeidimų.

Nors didžioji dalis produkcijos į Rusiją gabenama tik tranzitu per Lietuvą, teigiama, kad šalis yra paskutinė grandinės dalis, todėl privalo užtikrinti vežamų gaminių kokybę.

Kita vertus, Rusijos atstovai pageidauja, kad kuo daugiau produkcijos eksportuotų asocijuotos struktūros, kuriomis būtų galima pasitikėti ir lengviau kontroliuoti.


Šiame straipsnyje: Rusijasankcijosvežėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių