Rusija ir Lietuva išsako skirtingus dėl Kaliningrado AE

Lietuvos ir Rusijos atstovai antradienį dar kartą pasikeitė skirtingais vertionimais dėl Kaliningrado srityje planuojamos statyti atominės elektrinės.

„Ir bendrame protokole yra užfiksuotas skirtingas požiūris. Nes, mūsų įsitikinimu, aikštelės parinkimo principai neatitinka tarptautinės atominės energetikos organizacijos nuostatų, o poveikio aplinkai vertinimo procedūros tikrai nėra baigtos. Lietuva ir toliau sieks, kad būtų atsakyta į visus rūpimus klausimus, nes tai yra mūsų kaimynystė, tai yra tiesiog “ant sienos", - baigiamojoje spaudos konferencijoje sakė Lietuvos delegacijos vadovas Audronius Ažubalis.

Anto jo, svarbiausia yra tai, kad abi pusės supranta, jog dialogas būtinas ir neišvengiamas, jei šalys nori toliau produktyviai bendradarbiauti.
Tuo tarpu Rusijos transporto ministras Igoris Levitinas teigė, jog Maskva šiuo klausimu vykdo visus tarptautinius reikalavimus.

„Rusija visose šalyse pravedė klausymus, kurių reikalauja konvencija, nors ši konvencija Rusijoje negalioja. Tačiau rodydama gerą valią Rusija su visomis šalimis aptarė šį klausimą. Latvijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Baltarusijoje ir Estijoje mūsų kompanija “Rosatom„ atsakė į visus užduotus klausimus. Mūsų kompanija yra pasirengusi dialogui ir šios konvencijos rėmuose tęsti darbą su Lietuva“, - sakė jis.

I.Levitinas pridūrė, kad Baltijos AE, kurią Rusija planuoja statyti Karaliaučiaus srityje, atitinka visus būtinus tarptautinius TATENA reikalavimus.
Antradienį Klaipėdoje baigėsi dvi dienas trukęs tarpvyriausybinės Lietuvos ir Rusijos darbo grupės susitikimas.


Šiame straipsnyje: atominė elektrinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

ruta

ruta portretas
rusai pilni ambiciju ,kai suo -blusu . primena zmogiedros -stalino politika .klausimas ,ar kaliningrado gyventojai tikrai nori tokio monstro sau po sonu ?ivertinus kiek katastrofu ivyko siais metais rusijos federacijoj , tai manau , kad jie mielai atsisakytu tokio 'gerio'.

Domantas

Domantas portretas
Labai informatyvus straipsnio pavadinimas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių