Rusija atidėjo sprendimą dėl daržovių importo iš Lenkijos

Rusijos federalinės vartotojų teisių gynimo priežiūros tarnybos vadovas Genadijus Oniščenka atidėjo sprendimą dėl daržovių importo iš Lenkijos, pranešė Lenkijos naujienų agentūra PAP, remdamasi Rusijos žiniasklaida.

Rusijai abejonių sukėlė lenkų pateiktas laboratorijų, kurios turi patvirtinti eksportuojamų daržovių saugumą, sąrašas. Iš pradžių Lenkija atsiuntė 17 laboratorijų sąrašą, tačiau vėliau pakeitė jį nauju, kuriame buvo įvardyta tik viena laboratorija. Pasak G.Oniščenkos, toks staigus Lenkijos pozicijos pasikeitimas kelia nerimą.

Pareigūnas patvirtino, jog Rusija sutiko ateinantį penktadienį surengti susitikimą su Lenkijos ambasadoriumi Maskvoje, kad tiesioginio dialogo metu būtų išsiaiškinta esama padėtis. Į Maskvą ketvirtadienį išvyksta Lenkijos žemės ūkio viceministras Jaroslawas Wojtowiczius (Jaroslavas Voitovičius).

Įvežti daržoves iš Europos Sąjungos šalių Rusija uždraudė po to, kai gegužę Vokietijoje kilo pavojingos E.coli bakterijos atmainos sukeltas susirgimų protrūkis, kuris nusinešė beveik 50 žmonių gyvybes.

Birželio pabaigoje buvo atnaujintas daržovių importas iš Belgijos ir Nyderlandų, liepos 1 dieną - iš Danijos ir Ispanijos.


Šiame straipsnyje: Rusijadaržovių importas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių