Rusai mėgins atsikratyti grūdais, Lietuva laukia savo kąsnio

Rusijos premjeras Vladimiras Putinas pareiškė, kad sieks kuo greičiau ir pačiomis "drąsiausiomis" priemonėmis atsikratyti valstybės supirkto 10 mln. tonų pastarųjų dvejų metų grūdų derliaus, nes jį saugoti biudžetui kainuoja apie 92 mln. litų per mėnesį ir artėjant naujam derliui tai per didelė prabanga.

"Rusiškų grūdų mes pirksime. Svarbu kaina, kurią prognozuoti kol kas sudėtinga, nes Rusija - dolerio šalis, o ši valiuta dabar stiprėja. Antra vertus, neįsivaizduoju, kaip per trumpą laiką fiziškai jie galės išvežti 10 mln. t ir kas šį kiekį supirks pasaulinėse rinkose. Bet kokiu atveju greičiausiai dalis javų keliaus per Lietuvą ir iš to galės uždirbti terminalus bei elevatorius valdantys prekybininkai", - "Verslo žinioms" sakė "Agrokoncerno grūdai" generalinis direktorius Karolis Šimas.

Verslininkas skaičiavo, kad šiandien Lietuvoje sandėliai ir terminalai beveik visai tušti, o dėl juose dar likusių grūdų jau sudarytos sutartys ir jie palyginti greitai bus išgabenti. Tarpsezoniniu metu gauti papildomo darbo nepakenktų.

"Žinau, kad Lietuvos, Lenkijos gamybos įmonės ieško pašarinių grūdų ir greičiausiai vešis rusiškų, nes muitas įvežant į ES tik 12 eurų už toną. Prekybininkams ir logistams tai taip pat patogi proga", - sakė žemės ūkio kooperatyvo "Kotenas" pirmininkas Antanas Kliunka.


Šiame straipsnyje: grūdaiRusijalogistika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių