- DMN inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Nuolatinis budrumas ir atidumas produktų kokybei, higienos normų laikymasis – tai viešojo maitinimo įstaigų kasdienybė ir būtinybė. Norint užsitikrinti klientų ištikimybę ir sėkmingai plėtoti verslą būtina savo paslaugų kokybe rūpintis nuolat, o ne tik iškilus tam tikroms problemoms ar apsilankius inspekcijoms. Dėmesys produktų kokybei ir tvarkai virtuvėse „Čili“ restoranuose buvo dar labiau sustiprintas atėjus šiltajam vasaros sezonui.
Kaip teigia UAB „Čili Holdings“ atstovai, kokybiškų maisto produktų Lietuvoje visiškai pakanka, todėl net 72 proc. visų perkamų žaliavų yra lietuviškos: didžioji dalis miltų, kruopų, gėrimų, mėsos produktų, pieno gaminių, daržovių, padažų ir kt. Atsižvelgiant į sezoniškumą, per metus lietuviškos daržovės, vaisiai sudaro vidutiniškai apie 80 proc. viso kiekio, o likusioji dalis yra atsivežama iš kitų šalių. Egzotiniai daržovės ir vaisiai yra importuojami iš Pietų Amerikos, Maroko, Egipto, JAV. Konservuoti vaisiai ir daržovės, kurie neauga mūsų klimato zonoje, importuojami iš ES šalių.
Įvairių majonezų, padažų, uogų, grybų, sulčių ir kitų gėrimų asortimentas Lietuvoje yra puikios kokybės ir pakankamai gausus, jog nereiktų jų įsivežti iš užsienio. Šiuos ir duonos gaminius restoranų tinkle sudaro išskirtinai tik lietuviška produkcija.
„Budrūs maisto produktų kokybei esame nuolat. Mūsų įmonių grupė atidžiai renkasi tiekėjus, sutartis sudarome tik su tais, kurie turi patikimas maisto saugos sistemas, nuolat vertinama kiekvieno naujo produkto kokybė, sauga, atitikimas teisės aktų reikalavimams. Be to, kiekvieno žaliavinių produktų gavimo metu jusliškai vertinama žaliavų kokybė, ir kilus bent menkiausiam nukrypimui nuo normų, tokių žaliavų tiesiog nepriimame“, - teigė Asta Čepienė, bendrovės „Čili Holdings“ Gamybos departamento vadovė.
Restoranų tinkle „Čili“ taip pat įdiegta Europos bendruosius maisto saugos principus atitinkanti rizikos veiksnių analizės sistema, garantuojanti saugų maisto tvarkymą visuose patiekalų ruošimo etapuose – nuo žaliavų parinkimo, priėmimo iki paruoštų patiekalų pateikimo. Restoranų darbuotojai nuolat vykdo procedūras, užtikrinančias griežtų higienos, maisto tvarkymo reikalavimų laikymąsi, leidžiančias nedelsiant identifikuoti ir pašalinti bet kokią riziką.
Pasak gamybos departamento vadovės, įmonėje dirba tik specialių maisto tvarkymo žinių įgiję darbuotojai. Be to, veikia interaktyvi nuomonių linija, kurioje prie maisto kokybės kontrolės prisideda ir patys klientai. Visuomet žaibiškai reaguojama į klientų pranešimus.
„Itin svarbu, kad „Čili“ darbuotojai, užtikrinantys nuolatinę restoranų virtuvių priežiūrą, sistemingai atliekantys gamybinių procesų bei kokybės auditą, yra lojalūs ir įmonėje dirba daugiau kaip po dešimt metų. Šie žmonės turi stiprų atsakomybės jausmą, todėl užsitarnavo įmonės vadovų bei darbuotojų pasitikėjimą“, - akcentavo A. Čepienė.
„Čili“ restoranų tinklo pastangos įvertintos ir už maisto kokybę atsakingų institucijų – bendrovė priskirta mažos rizikos įmonių grupei.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Vilkikai prie Šalčininkų punkto nuo penktadienio turi laukti kitoje vietoje4
Vilkikai, važiuojantys per Šalčininkų pasienio postą ir laukiantys kelkraštyje bei keliantys riziką eismo saugumui, nuo penktadienio nukreipiami laukti į kitą, mažiau judrų kelią. ...
-
Bankų pelnas vėl viršijo rekordus ir tai dar – ne pabaiga?14
Bankų pelnas šiemet – beveik 1 mlrd. eurų. Tai yra du kartus daugiau nei 2022-aisiais. Beje, tiek pelno bankai uždirbo jau atskaičius laikinąjį solidarumo įnašą į šalies biudžetą. Bendra sumokėta suma perkopė 250 mln. eu...
-
KT vertins, ar kailinių žvėrelių verslo draudimas neprieštarauja Konstitucijai6
Konstitucinis Teismas (KT) ėmėsi svarstyti, ar parlamento įteisintas kailinių žvėrelių verslo draudimas atitinka pagrindinį šalies įstatymą. ...
-
Už šūkį „šlovė Ukrainai“ – išpuoliai prieš lietuvius užsienio kurortuose
Lietuvių turistų atostogas svetur vis dažniau apkartina netikėti susidūrimai su ten pat ilsėtis atvykstančiais rusais. Užtenka pasakyti „šlovė Ukrainai“ ir dūžta lėkštės, į poilsiautojus skraido stiklinės. Tokį i&scaro...
-
Elektromobilių vairuotojus Kaune pasitinka pokyčiai: atsiskaitymas už įkrovimą – mobiliąja programėle6
Kauno mieste 23 elektromobilių įkrovos stoteles įrengusi savivaldybės administracija, reaguodama į elektros kainų svyravimus ir piktnaudžiavimo atvejus, imasi neišvengiamo sprendimo. Nuo balandžio 22 d. (pirmadienio) pradeda veikti apmokėjimo s...
-
Lietuvos specialistai nuskenavo Bučos ir Borodyankos teritorijas Ukrainoje: buvo apgadinti dronai
Statybos sektoriaus vystymo agentūra (SSVA) baigė karo suniokotų Bučos ir Borodyankos teritorijų Ukrainoje fotografavimą dronais, kad vėliau galėtų būti sukurtas 3D miestų planavimo įrankis. ...
-
A. Mazuronis prognozuoja, kad šios kadencijos Seimas nepadidins mokesčių dėl gynybos4
Opozicinės Darbo partijos lyderis Andrius Mazuronis sako, kad šiemet kadenciją baigiantis Seimas nepadidins mokesčių dėl gynybos, o pastaraisiais mėnesiais vykusios diskusijos buvo skirtos imituoti sprendimų paiešką. ...
-
M. Lingė: maitinimo sektoriuje bankrotų mažėja, įdarbinama vis daugiau žmonių3
Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas konservatorius Mindaugas Lingė sako, kad įdarbinimai maitinimo sektoriuje auga, bankrotų mažėja, daugėja pradedančių veiklą įmonių, tuo metu Ugdymo ir gydymo įstaigų maisto gamintojų asociacijos va...
-
Maitinimo sektoriaus atstovų protestas prie Vyriausybės: prašo grąžinti lengvatinį PVM tarifą9
Apie 100 protestuotojų – maitinimo sektoriaus atstovų – prie Vyriausybės rūmų Vilniuje penktadienį surengtame mitinge reikalauja grąžinti iki šių metų galiojusį lengvatinį 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą. ...
-
Seimas spręs, ar verslui lengvinti ginklų dalių gamybą2
Seimas spręs, kokiais atvejais ginklų dalių gamybą įtraukti į nelicencijuojamų veiklų sąrašą. ...