Ruošiamasi naikinti lengvatinius elektros tarifus naudojantiems elektrinėmis viryklėmis

Penktadaliui gyventojų kitąmet greičiausiai pabrangs elektra, nes ruošiamasi naikinti lengvatinius tarifus tiems, kurie naudojasi elektrinėmis viryklėmis.

Valstybei priklausančios elektros skirstymo bendrovės Rytų skirstomieji tinklai (RST) ir VST kreipėsi į Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisija su siūlymu panaikinti lengvatinius tarifus, rašo "Lietuvos rytas".

"Tokias lengvatas Europoje turi tik trys šalys - Baltarusija, Lietuva ir dar viena posovietinė šalis. Europos Sąjungos valstybės nuėjo kitu keliu", - teigė komisijos pirmininko pavaduotojas Danas Janulionis.

Pasak jo, sprendimas priklausys nuo ūkio augimo prognozių ir kitų dalykų.

"Kol sprendimas šiuo klausimu nepriimtas, siūlymo nekomentuojame. Gyventojai turi teisę apie tai sužinoti tik tada, kai Kainų komisija paskelbs sprendimą oficialiai", - teigė RST atstovė Kristina Mažeikytė.

Šiuo metu elektros viryklėmis maistą ruošiantys gyventojai už kilovatvalandę moka 2-4 centais mažiau. Tokia lengvata anksčiau buvo aiškinama tuo, kad ruošti maistą elektra - brangiau nei dujomis.

Lengvatas rengiamasi atimti ir iš tų žmonių, kurie sunaudoja daugiau nei 12 tūkst. kWh per metus. Tokie dažniausiai šildymui elektrą naudojantys vartotojai už elektrą moka iki 5 centų mažiau.

Elektrinių viryklių savininkai sudaro 18 proc. VST ir 20 proc. RST privačių klientų.


Šiame straipsnyje: elektra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių