Rūkaliai - lauk!

Bet kurioje teritorijoje, kurioje teikiamos viešojo maitinimo paslaugos, siūloma uždrausti rūkyti. Atitinkamą Tabako kontrolės įstatymo pataisą siūlo „darbietis" Pranas Vilkas. Jeigu Seimas tokiai pataisai pritartų, nebūtų galima rūkyti lauko kavinėse, prie staliukų, sustatytų prie maitinimo įstaigų, pavėsinėse. „Manau, galima tą pusvalandį ar valandą ir pakentėti, kol pavalgai, ir nerūkyti. Įsivaizduokite - sėdi prie 5 staliukų 20 žmonių ir keli nuolat rūko... Juk trukdo dūmai", - teigė P.Vilkas.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė tokią pataisą pavadino nesąmone: „Vertinu absoliučiai neigiamai". Ji siūlo kompromisą - leisti laiko kavinėse pastatyti pusę staliukų, prie kurių būtų galima rūkyti, o pusę įrengti nerūkomų vietų. E.Šiškauskienė taip pat siūlo daug prie staliukų rūkančius, bet nieko neužsisakančius klientus skųsti kavinės savininkams.

Pataisomis, kurioms jau yra pritaręs Ekonomikos komitetas, bet kurias dar turi svarstyti Žmogaus teisių ir Sveikatos reikalų komitetai, taip pat rūkalius siekiama išguiti iš interneto kavinių, lošimo namų, automatų ar bingo salonų, kitų laisvalaikio praleidimo įstaigų, patalpų, kuriose vyksta sporto varžybos ar kiti renginiai, bei kitų žmonėms aptarnauti skirtų patalpų.

Nuo praėjusių metų Lietuvoje įsigaliojo draudimas rūkyti baruose, restoranuose, kavinėse, diskotekose ir kitose žmonėms aptarnauti skirtose patalpose.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių