Rugpjūtį kainos sumažėjo 0,3 proc.

Lietuvoje rugpjūčio mėnesį, palyginti su liepa, vartojimo prekių ir paslaugų kainos sumažėjo 0,3 procento. Kainos smuko po dviejų mėnesių iš eilės nesikeitusių vartotojų kainų.

Metinė infliacija - praėjusį mėnesį, palyginti su pernykščiu rugpjūčiu, buvo 1,8 proc., o vidutinė metinė infliacija (12-kos mėnesių palyginti su praėjusių tokui pt laikotarpiu) - 1 proc., pranešė Statistikos departamentas.

Anot statistikų, prekės per metus pabrango 2,8 procento, paslaugos atpigo 1,1 procento.

Metinį kainų padidėjimą lėmė 7,1 proc. pabrangusios būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės prekės ir paslaugos, 11,7 proc. - alkoholiniai gėrimai ir tabako gaminiai, 4,9 proc. - transporto prekės ir paslaugos ir 5,7 proc. atpigę drabužiai ir avalynė, 2,9 proc. - poilsio ir kultūros prekės ir paslaugos, 4,4 proc. - ryšių prekės ir paslaugos.

Tuo tarpu vien per rugpjūtį šiemet vartojimo prekių kainos per minėtąjį laikotarpį sumažėjo 0,4 proc., paslaugų kainos padidėjo 0,1 procento.

Per rugpjūtį bendrajam vartotojų kainų pokyčiui didžiausią įtaką turėjo 0,4 proc. atpigę maisto produktai ir nealkoholiniai gėrimai, 1,5 proc. - drabužiai ir avalynė, 0,5 proc. - transporto prekės ir paslaugos ir po 0,2 proc. pabrangusios būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės bei poilsio ir kultūros prekės ir paslaugos.


Šiame straipsnyje: kainosdefliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių