Rugpjūtį darbo rinkoje – nedarbo mažėjimas

Lietuvos darbo biržos duomenimis, rugsėjo 1 d. šalies teritorinėse darbo biržose buvo registruota 319,8 tūkst. bedarbių.

Arba 14,8 proc. visų darbingų šalies gyventojų, o tai yra 0,5 procentinio punkto mažiau nei praėjusį mėnesį.

Iš viso paskutinįjį vasaros mėnesį įregistruota 17,8 tūkst. bedarbių – 30,6 proc. mažiau negu liepą.

 

„Bedarbiai atsakingiau renkasi darbą, o darbdaviai daugiau pasitiki jiems nusiųstais darbo ieškančiais asmenimis. Praeitą mėnesį darbo biržos beveik 28 tūkst. darbo ieškančių asmenų padėjo sugrįžti į darbo rinką tiesioginio tarpininkavimo įdarbinant bei užimtumo rėmimo pagalba“, – komentavo Lietuvos darbo biržos direktorius Mindaugas Petras Balašaitis.

Rugpjūtį darbdaviai užregistravo 19,2 tūkst. laisvų darbo vietų – 10,8 proc. daugiau nei liepą.

Lietuvos darbo biržos duomenų bazėje neterminuoto darbo pasiūla išaugo 17,3 proc. – buvo registruota 13,6 tūkst. darbo pasiūlymų.

Vasaros pabaigoje daugiausia darbuotojų reikėjo transporto, statybų ir paslaugų sektoriams. Paklausūs buvo sunkiasvorių sunkvežimių ir krovinių transporto priemonių, lengvųjų automobilių, taksi ir furgonų vairuotojai, suvirintojai, betonuotojai, tinkuotojai, statybininkai dailidės, staliai, dažytojai, virėjai, siuvėjai, pardavėjai ir pardavimo vadybininkai.

Per rugpjūčio mėnesį buvo įdarbinta 17 tūkst. žmonių, iš jų 11,5 tūkst. – pagal neterminuotas sutartis. Veiklą, įsigiję verslo liudijimus, pradėjo 3,2 tūkst. asmenų – 8,5 proc. daugiau nei liepą.

Į aktyvios darbo rinkos politikos priemones nusiųsta 7,7 tūkst. bedarbių.

Pasinaudodami valstybės teikiama parama darbo įgūdžiams įgyti ir subsidijuojamam įdarbinimui, beveik 1,5 tūkst. jaunų bedarbių tapo Europos Socialinio fondo finansuojamų projektų dalyviais. Iš viso į remiamojo įdarbinimo priemones nusiųsta 7,3 tūkst., iš jų 4,5 atliko viešuosius darbus.

Registruotas nedarbas rugpjūčio mėnesį mažėjo visoje šalies teritorijoje, tik Anykščių ir Lazdijų savivaldybėse paaugo 0,1 procentinio punkto.

Didžiausias nedarbas buvo registruotas Vilniaus r. ir Mažeikų (po 20,6 proc.), Šalčininkų (19,8 proc.), Kelmės (19,7 proc.), Ignalinos r. ir Zarasų (po 19,5 proc.), o mažiausias – Neringos (4,0 proc.), Birštono (9,9 proc.), Pakruojo (11,3 proc.) ir Kėdainių (11,8 proc.) savivaldybėse.

Vilniuje ir Šiauliuose nedarbo lygis sumažėjo po 0,4 proc. punkto, Kaune – 0,2 proc. punkto, Panevėžyje – 0,8 proc. punkto, Alytuje – 0,9 proc. punkto. proc. punkto.

Iš didžiųjų miestų daugiausia bedarbių yra Panevėžyje (16,4 proc.), mažiausia – Šiauliuose (12,6 proc.).


Šiame straipsnyje: nedarbas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių