Rugpjūtį atpigo daržovės, sviestas, brango kava

Lietuvos statistikos departamentas praneša, kad 2011 m. rugpjūčio mėn., palyginti su liepos mėn., vartojimo prekių ir paslaugų kainos sumažėjo 0,4 procento. Bendrajam vartotojų kainų pokyčiui didžiausią įtaką turėjo atpigę maisto produktai ir nealkoholiniai gėrimai, drabužiai ir avalynė ir pabrangusios būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės prekės ir paslaugos, teigiama pranešime spaudai.

Vartojimo prekių kainos 2011 m. rugpjūčio mėn., palyginti su liepos mėn., sumažėjo 0,6 procento, paslaugų kainos padidėjo 0,3 procento.

Didžiausią įtaką maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų mėnesiniam kainų pokyčiui turėjo 12,5 procento atpigusios daržovės ir bulvės, 4,8 – vaisiai ir uogos, 2,1  –  mineraliniai vandenys, gaivieji gėrimai ir sultys, po 0,4 procento – duona ir grūdų produktai bei sviestas, aliejus ir riebalai ir 1,6 procento pabrangusi kava, arbatžolės, kakava, 0,6 procento – žuvys ir jų produktai.

Drabužių ir avalynės grupės kainų pokyčiui įtaką darė dėl sezoninių nuolaidų 4,1 procento sumažėjusios avalynės bei 1,8 procento – drabužių kainos.

Būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės prekių ir paslaugų kainų padidėjimą lėmė 2,6 procento pabrangusi šilumos energija, 1,1 procento – kietasis kuras ir 1,6 procento sumažėjusios būsto nuomos kainos.

2011 m. rugpjūčio mėn. (2011 m. rugpjūčio mėn., palyginti su 2010 m. rugpjūčio mėn.) metinė infliacija sudarė 4,4 procento. Metinį kainų pokytį lėmė pabrangę maisto produktai ir nealkoholiniai gėrimai, būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės prekės ir paslaugos, transporto prekės ir paslaugos ir atpigę drabužiai ir avalynė bei poilsio ir kultūros prekės ir paslaugos.

Vartojimo prekės per metus pabrango 5,5, paslaugos – 1,2 procento.


Šiame straipsnyje: kainosmaisto produktų kainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

gobšumas neturi ribų

gobšumas neturi ribų portretas
Kokios atliekos pavadintos kava dabar parduodamos prekyboje už auksinę kainą, man rodos, kad tai nuo žemės sušluotos šiukšlės, ar kas tikrina tos "kavos" kokybę.

kas toji

kas toji  portretas
vadinamoji kava?-- ogi joje puse primaisyta tabako ir naftos,tokios kavos isgerus,po kurio laiko atsisako kepenys,tokia kava yra pilstoma Lietuvoje ,nes raide "E" reiskai ,kad kava supilstyta Lietuvoje, ant pakelio mazom mazom raidelem parasyta adresas pilstytojo,tai va,jie gauna kava su taboka,o dar patys primaiso panaudotus, isdziovintus kavos tirscius ir mes turim gerti si mesla ,ir dar gtoki "S" pabrangino,idomu ,kur ziuri saugumas?-- ar ir uz tai jie gauna kysius,taip iseina,kad mes gyvename tarp kontrabandininku--kysininku ir....

Gena

Gena portretas
Užkniso tokie straipsniai, kurie skelbia atsieit neviskas blogai, yra ir gerų ženklų - štai daržovės atpigo rugpjūčio mėnesį. O ar skelbs kiek jos pabrangs per rugsėjį ir spalį? Paima sesonį atpigimą dėl laikinos perprodukcijos ir bruka kaip tikrą pinigą. Ir dar lygina su kava. Pasakykit ar artimiausiai mėnesiai kava atpigs?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių