Rudenį laukiama maisto produktų brangimo

Maisto produktų kainos rudenį turėtų išaugti - pamažu brangsta duona, pardavėjai jau padidino miltų, aliejaus ir grikių kainas, kalbama ir apie brangsiančius pieno produktus.

Kada ir kiek pabrangs pieno produktai kol kas neskelbiama, tačiau prekybininkai užsimena jau sulaukę gamintojų pranešimų apie išaugsiančias kainas, pirmadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

"Brangstanti pieno žaliava mus verčia kelti produktų kainas. Kol eksporto rinkoje buvo pakilimas, galėjome Lietuvoje pardavinėti pigiau. Bet reikalai ten stojo, tad tenka kelti kainas ir vidaus rinkoje", - sakė įmonės "Pieno žvaigždės" vykdomasis direktorius Linas Sasnauskas.

Kad pienininkai turi ketinimų kelti kainas, pripažino ir mažmeninės prekybos tinklo "Maxima" atstovė Renata Saulytė. Anot jos, brangesnių pieno produktų kaina "Maxima" tinkle jau išaugo.

Nuo 1 iki 6 proc. pienas pabrango ir "Iki" tinkle. Prekybos tinkle "Rimi" keitėsi ir pigiausių prekių kainos - miltinių produktų, pieno produktų ir kruopų - jos apytiksliai padidėjo 5-10 procentų.

Dar rugpjūtį kai kuriuose prekybos tinkluose išaugo bendrovės "Vilniaus duona" produkcijos kainos. R.Saulytės teigimu, tokių pat ketinimų turi ir kiti duonininkai. Kaina turėtų ūgtelėti rugsėjo viduryje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių