„Rubicon group“ tapo ICOR, akcininkai pasidalijo verslus (papildyta)

Vienos didžiausių įmonių grupių Lietuvoje „Rubicon group“ akcininkai nusprendė skirtis.

Nuo pirmadienio įmonių grupė „Rubicon group“ tęs savo veiklą nauju pavadinimu ICOR, pranešė grupės atstovas Nerijus Mikalajūnas.

Trys buvę įmonių grupės akcininkai Rimantas Bukauskas, Arūnas Mačiuitis ir Remigijus Lapinskas pardavė visas valdytas akcijas likusiems keturiems akcininkams ir įsigijo 100 proc. „Siemens“ arenos, bilietų platinimo bendrovės „Tiketa“ bei įmonės „Panevėžio arena“, užsiimančios „Cido“ arenos operavimu, akcijų. Sandorių sumos neatskleidžiamos.

Pranešama taip pat, kad visi įmonių grupei priklausančių bendrovių įsipareigojimai ir sutartys lieka galioti, nesikeičia ir įmonių vadovai. ICOR valdybos pirmininku lieka Andrius Janukonis, o direktoriumi – Julius Dovidonis. ICOR akcininkai – A. Janukonis, Linas Samuolis, Gintautas Jaugielavičius ir Darius Leščinskas.

Skaičiai ir faktai
„Rubicon group“ – Lietuvos koncernas, jungiantis daugiau kaip 30 šalyje veikiančių bendrovių, kuriose dirba apie 3000 darbuotojų.
„Rubicon group“ veiklą pradėjo 1990 m įsteigus tarptautinių vežimų konsultacijas teikiančią įmonę „Rubikon“. Šios bendrovės savininkai tuo metu tebebuvo Vilniaus Universiteto studentai.

Įmonė 1992 m. pirmoji Lietuvoje pradėjo prekiauti dujų skaitikliais, o nuo 1996 m. – vandens ir šilumos skaitikliais. Įmonė juos diegė gamino, o šiuo metu ir eksportuoja.
1992 m. „Rubikon” įsigijo įmonę „Prodimpeksas“ ir pradėjo prekiauti statybos ir apdailos medžiagomis. Jas ir buitines prekes bendrovė importavo iš užsienio. Naujas „Rubikon“ veiklos etapas siejamas su 1997 m. įkurta bendrove „Rubikon apskaitos sistemos“, kuri 1999 m. Lietuvos gyventojams bei įmonėms pradėjo teikti pastatų ūkio valdymo paslaugas.

2003–2004 m. buvo suformuota įmonių grupė „Rubicon group“. Sparčiausiai vystosi pramonės, ekologijos ir bioenergetikos bei komunalinio ūkio sritys, kuriose dirba didžioji dalis „Rubicon group“ įmonių. 2004 m. pastatyta visuomeninės paskirties „Siemens arena“, buvo pirmoji grupės pramogų srities įmonė, vėliau šalia arenos atidarytas "Vichy" vandens pramogų parkas, laimėtas konkursas valdyti universalią areną Panevėžyje.

„Rubicon group“ ne kartą kaltinta, kad vadovaujasi ne vien sąžiningais veiklos metodais. 2005 m. Šį klausimą tyrė net Seimo laikinoji komisija. Jos paskelbtose išvadoe teigiama, kad koncerno „juodojoje buhalterijoje“ bei telefoniniuose pokalbiuose minimas „abonentas“ yra buvęs Vilniaus miesto meras A. Zuokas, kuris gali būti susijęs su koncernu korupciniais ryšiais.

„Rubicon group“ valdė 7 asmenys, turėję po lygiai akcijų: Andrius Janukonis, Linas Samuolis, Remigijus Lapinskas, Gintautas Jaugielavičius, Darius Leščinskas, Rimantas Bukauskas, Arūnas Mačiuitis. Koncerno vadovu buvo Andrius Janukonis.
Grupė vienija devyniuose Lietuvos miestuose (Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Kėdainiuose, Kazlų Rūdoje, Kelmėje) veikiančias bendroves.

Grupės verslai
Komunalinės paslaugos:

„City Service“ – pastatų ūkio priežiūra. „City Service“ įmonių grupė, subūrusi daugiau kaip 2000 darbuotojų kolektyvą, veikia visoje Lietuvoje. Ji savo padalinius yra įkūrusi ir Rygoje, Sankt Peterburge bei Kijeve. Bendrovė prižiūri daugiabučius gyvenamuosius namus, prekybos centrų, parduotuvių ir administracinius pastatus.

Pramonė:
„Axis Industries“ – didžiausia pramonės ir energetikos projektus įgyvendinanti įmonių grupė Lietuvoje. Jos padaliniai šiuo metu veikia Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose, Mažeikiuose ir Kazlų Rūdoje. Bendrovė sukurta 2006 m., sujungus įmones „Katra“, „Limatika“ ir „Kazlų Rūdos metalas“.
„Axis Power“ (Buvusi „Relinė apsauga“) – antrinė „Axis Industries“ įmonė, teikianti energetikos objektų projektavimo ir montavimo paslaugas.

Nekilnojamasis turtas:
„Realco“ – stambių nekilnojamojo turto projektų vystymas.

Pramogos:
„SEVEN entertainment“ – didžiausia šalyje pramogų verslo kompanijų grupė, vienijanti įvairiose pramogų srityse dirbančias įmones. Tai – „Universali arena“, „Panevėžio arena“, „Vandens parkas“, „Tiketa“, „SEVEN Live“ ir „SEVEN Family“.
„Vilniaus pramogų parkas“ – tai bendrovė, kurianti ir įgyvendinanti to paties pavadinimo pramogų parko projektą sostinėje.

Ekologija, energetika:
„Bionovus“ – biokuro gamybos ir ekologijos verslo bendrovė, ruošianti efektyviam naudojimui atsinaujinančius energijos šaltinius ir plėtojanti kitus stambius ekologinius projektus.
„Ecoservice“ – didžiausius komunalinių atliekų rūšiavimo pajėgumus turinti bendrovė Baltijos šalyse. Ji teikia komunalinių atliekų išvežimo, antrinių žaliavų surinkimo ir rūšiavimo, PET butelių perdirbimo, statybos ir griovimo atliekų surinkimo paslaugos. 
„Baloša“ – bendrovė, užsiimanti durpių biokuro ir kitų durpių produktų gamyba.

Šaltinis: „Wikipedia“, įmonių tinklalapiai.


Šiame straipsnyje: janukonisRubicon

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių