R.Šukys: gamintojai Lietuvai tiekia vaistus padidintomis kainomis

Sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys įtaria, kad gamintojai Lietuvai tiekia vaistus padidintomis kainomis.

"Susidaro įspūdis, kad vaistų gamintojai Lietuvai tiekia produkciją dirbtinai padidintomis kainomis - jos yra vidutiniškai 10 proc. didesnės negu buvo prieš Naujus metus ar dar sausio mėnesį", - ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą pareiškė R.Šukys.

Tačiau jis tvirtino, kad "situacija yra sprendžiama": "Matyt siekiama, kad nuolaidomis vėliau didmenininkams būtų iš tiesų kompensuojamas tas vaistų kainų antkainių reguliavimas".

Jis pažadėjo, kad bus taisomas Vyriausybės nutarimas.

"Jeigu deklaruota kaina yra didesnė negu įsigijimo kaina, antkainis būtų taikomas nuo įsigijimo kainos, manau, ta problema išsispręs ir gamintojai deklaruos realias kainas", - sakė R.Šukys.

Pasak ministro, po gegužės 1-osios bus ištirtos vaistų kainos 8 referencinėse valstybėse, palyginant jas su lietuviškomis.

"Jeigu reikės, informuosime ir Europos Sąjungos kontroliuojančias institucijas, jeigu matysime, kad gamintojai elgiasi nesąžiningai, neetiškai arba nesilaiko įstatymų", - kalbėjo R.Šukys.

Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai balandį trijuose didžiuosiuose miestuose patikrinus 36 vaistines, paaiškėjo, kad dauguma vaistinių ne sumažino vaistų antkainius, o juos padidino.

Ministerija žada pažeidėjams taikyti griežčiausias nuobaudas - iki vaistinių veiklos licencijų sustabdymo.


Šiame straipsnyje: Šukysvaistų kainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių