R.Šarkinas svarsto galimybę atsisakyti išeitinės kompensacijos

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Reinoldijus Šarkinas, kuris savo postą paliks balandžio viduryje ir kuriam pagal įstatymą priklausytų maždaug 162 tūkst. litų (iki mokesčių) išeitinė kompensacija, sako dar nežinantis, ar apskritai ims jam priklausančius pinigus.

65-erių R.Šarkinas BNS pabrėžė, kad jis savo valia yra susimažinęs atlyginimą 50 proc., todėl reali kompensacija būtų perpus mažesnė - apie 80 tūkst. litų.

"Mano alga yra sumažinta 50 proc. Tačiau aš dar nesidomėjau, kiek man priklauso, ir neapsisprendžiau, ar iš viso imsiu išeitinę kompensaciją. Dar pagalvosiu. Tiksliau žinosiu paskutinę darbo dieną", - BNS antradienį sakė R.Šarkinas.

Centrinio banko vadovas teigė nenorintis domėtis šiuo klausimu jau dabar, nes, anot jo, žiniasklaida visvien rašys tendencingai ir neobjektyviai.

Lietuvos banko įstatymas numato, kad centrinio banko valdybos pirmininkui išmokama išeitinė kompensacija, kurios dydis yra tiek vidutinių mėnesio atlyginimų, kiek metų nepertraukiamai truko kadencija, bet ne daugiau kaip šešių vidutinių atlyginimų.

Lietuvos banko valdybos pirmininko atlyginimas pagal įstatymą yra lygus šešiems piniginio tarpininkavimo įstaigų tarnautojų vidutiniams mėnesio darbo užmokesčiams, skelbiamiems Statistikos departamento.

Paskutinis paskelbtas vidutinis mėnesinis darbo užmokestis - 4496,90 lito (iki mokesčių). Taigi, pagal įstatymą priklausanti išeitinė kompensacija būtų 161,9 tūkst. litų.

R.Šarkino atlyginimas pagal įstatymą šiuo metu būtų 26,98 tūkst. litų, o realiai ji yra apie 13,5 tūkst. litų.

Lietuvos bankui R.Šarkinas vadovavo tris kadencijas - 15 metų. Paskutinė jo darbo diena - balandžio 15-oji.

Balandžio 16-ąją Lietuvos bankui pradės vadovauti 37-erių teisininkas Vitas Vasiliauskas.

2009 metų kovo mėnesį 240 tūkst. litų (sumokėjus mokesčius - 189,6 tūkst. litų)

išeitinės kompensacijos atsisakė tuometinės nacionalinės energetikos bendrovės "Leo LT" vadovas Gintautas Mažeika, įmonėje dirbęs 5 mėnesius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ŠARKINA

ŠARKINA portretas
PATS TAS,KURIS ATSISAKYTŲ,KAIP P. KRISTINA-PALAUKSIU,JUK DAR NENUMIRSIU....TEGUL GAUNA KOMPENSACIJĄ,BET SUMOS--TAI NEREALIOS.

keistuolis

keistuolis portretas
o Petraitis, kai ejo is 2 lig., tai neatsisake ir dar uz Sarkina daugiau gavo.

Iskreiptas

Iskreiptas portretas
piniguociu pasaulis. Tur but net nebezino kiek pinigu turi, o dar vis nori. Ligoniai.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių