R.Šarkinas ramina „Parex“ indėlininkus (papildyta)

Lietuvos banko vadovas teigia, kad šalyje veikiantis Latvijos "Parex" bankas turi pakankamai finansinių išteklių. Pasak Reinoldijaus Šarkino, šiandien šio banko skyriuose Vilniuje nebuvo jokių ženklų, kad indėlininkai skubėtų atsiimti savo pinigų.

R.Šarkinas Lietuvos radijui tvirtino, kad kitų šalies bankų padėtis yra gera, o gerokai sumažėjus tarpbankinei palūkanų normai, bankai pradėjo aktyviau skolinti vienas kitam.
Pasak Lietuvos banko valdybos nario Audriaus Misevičiaus, padėtis "Parex" banke, kaip ir kituose šalies komerciniuose bankuose, yra stabili.

"Bankas yra pasitikėjimo institutas. Dėl to juo pirmiausia ir reikia pasitikėti ir tik pasitikint juo, jis išlieka banku. Kita vertus, Lietuvoje yra priimtos teisinės garantijos kiekvienam žmogui (galimo banko bankroto atveju - red. past.). Indėlių draudimo sistema indėlininkams garantuoja iki 100 tūkst. eurų išmokas. Todėl nerimauti dėl Lietuvoje esančio "Parex" banko būtų bergždžia", - Lietuvos radijui sakė A.Misevičius.

Kad būtų išsaugota šalies finansų sistema, Latvijos vyriausybė savaitgalį nusprendė perimti kontrolinį Latvijos "Parex" banko akcijų paketą.


Šiame straipsnyje: šarkinasParex

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių