R.Šarkinas neketina atsisakyti išeitinės kompensacijos

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Reinoldijus Šarkinas, šiame poste dirbantis paskutinę savaitę, sako neketinantis atsisakyti pagal įstatymą jam priklausančios išeitinės kompensacijos.

"Išeitinė kompensacija priklauso Lietuvos banko valdybos pirmininkui, ne Reinoldijui Šarkinui. Įstatymus reikia vykdyti", - interviu naujienų portalui delfi.lt sakė R.Šarkinas.

65-erių R.Šarkinas anksčiau BNS sakė, kad jis savo valia yra susimažinęs atlyginimą 50 proc., todėl reali kompensacija būtų perpus mažesnė - apie 80 tūkst. litų.

Lietuvos banko įstatymas numato, kad centrinio banko valdybos pirmininkui išmokama išeitinė kompensacija, kurios dydis yra tiek vidutinių mėnesio atlyginimų, kiek metų nepertraukiamai truko kadencija, bet ne daugiau kaip šešių vidutinių atlyginimų.

Lietuvos banko valdybos pirmininko atlyginimas pagal įstatymą yra lygus šešiems piniginio tarpininkavimo įstaigų tarnautojų vidutiniams mėnesio darbo užmokesčiams, skelbiamiems Statistikos departamento.

Paskutinis paskelbtas vidutinis mėnesinis darbo užmokestis - 4496,90 lito (iki mokesčių). Taigi, pagal įstatymą priklausanti išeitinė kompensacija būtų 161,9 tūkst. litų.

R.Šarkino atlyginimas pagal įstatymą šiuo metu būtų 26,98 tūkst. litų, o realiai ji yra apie 13,5 tūkst. litų.

Lietuvos bankui R.Šarkinas vadovavo tris kadencijas - 15 metų. Paskutinė jo darbo diena - balandžio 15-oji.


Šiame straipsnyje: Reinoldijus Šarkinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

alia

alia portretas
kada baigsis spektakliai su sitom iseitinem, zmogus dirbo pagal terminuota darbo sutari apie kokias kompensacijas eina kalba, o gal samoningai zinant kad zmogus dirbs viena kadencija su juo pasirasoma neterminuota darbo sutartis.

666

666 portretas
nagai i save uzsiriete ir juos padejo uzriesti prezidentai ir seimai

....

.... portretas
O kvailų varguolių kur nagai riesti, gal į priešingą pusę?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių