R.Šadžius: kitąmet valstybės tarnautojų atlyginimai didės

Atlyginimai valstybės tarnautojams kitąmet bus didinami, tačiau prieškrizinio lygio dar nepasieks, sako finansų ministras Rimantas Šadžius.

„Kad šie atlyginimai kitais metais tikrai bus padidinti, tą aš dabar jau galiu pasakyti. Tačiau kiek bus didinami ir kokiais principais bus didinami šie atlyginimai, šiai dienai kol kas nėra aišku. Reikia pirma susirinkti duomenis ir tada žiūrėsime, ką leidžia mūsų biudžetas. (...) Manau, kad grįžti į prieškrizinį lygį, mes dar ilgokai negalėsime. Bet didinti nuo krizinio lygio vis tiek reikės, o dėl grįžimo į prieškrizinį lygį šneka neina, dar mes nesame tokie turtingi“, - BNS sakė ministras R. Šadžius.

Anot jo, šiuo metu Finansų ministerija skaičiuoja ir analizuoja duomenis, gaunamus iš įvairių institucijų, ir pagal tai bus sprendžiama kiek ir kokia apimtimi gali būti didinami valstybės tarnautojų atlyginimai, buvę sumažinti per 2009 metų krizę.

„Tai yra aktualus klausimas, mes kitiems metams turime sudaryti ir pateikti biudžeto projektą. Jame turėsime grįžti prie valstybės tarnautojų ir biudžetinio sektoriaus atlyginimų klausimo. Tam reikia duomenų, kiek lėšų tai pareikalaus iš asignavimų valdytojų. Dabar ta informacija yra renkama“, - teigė finansų ministras.

Bazinis dydis, kurį dauginant iš pareiginio atlyginimo koeficiento skaičiuojamas atlygis valstybės tarnyboje, sumažintas 2009 metais karpant viešuosius finansus dėl kilusios ekonomikos krizės. Iki 2009 metų šis dydis siekė 490 litų. Kilus krizei jis sumažintas iki 450 litų.

Pagal šį dydį atlyginimai skaičiuojami politikams, bendrosios kompetencijos ir specializuotų teismų teisėjams, valstybės pareigūnams, valstybės tarnautojams, Konstitucinio Teismo teisėjams, kariams.

Praėjusių metų pabaigoje Seimas nusprendė, kad šis bazinis algos dydis, siekiantis 450 litus, 2013 metais dar nebus didinamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Atlyginimus didinti būtina.

tikrai taip

tikrai taip portretas
ypac valdininkams

pensininke

pensininke portretas
nepamirskit ir pensininkams grazinti ka atemet!!!!!!!o kur dar mirties atveju sumazintos ismokos Sodroje.Bet svarbiausiai zut but ponuliams reikia isivesti eura ar ne?????????
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių