„Rosatom“ atstovas: priversim Lietuvą susitarti dėl jėgainės Kaliningrade aplinkosauginio vertinimo

Baltijos atominės elektrinės (AE) projektą Kaliningrado srityje vykdančios Rusijos valstybinės kompanijos "Rosatom" programų direktorius Sergejus Bojarkinas sako, kad per Tarptautinės atominės energijos agentūrą (TATENA) privers Lietuvą susitarti dėl šios jėgainės poveikio aplinkai vertinimo.

"Aš dirbu Baltijos AE nuo 2006 metų, ir mes poveikio aplinkai vertinimo procedūros rėmuose atlikome konsultacijas bei klausymus su Vokietija ir Latvija. Mes tris kartus siuntėme oficialią notą URM ir kvietėme Lietuvą į konsultacijas. Manau, kad su TATENA pagalba mes priversime Lietuvos pusę prieiti prie abipusio supratimo", - penktadienį spaudos konferencijoje Minske sakė S.Bojarkinas.

Jis taip pat rekomendavo tais pačiais TATENA mechanizmais naudotis ir Baltarusijai siekiant susitarti su Lietuva dėl branduolinės jėgainės statybos jos pasienyje.

"Jums reikia naudotis tais pačiais mechanizmais", - teigė S.Bojarkinas.

Jei Maskva Baltarusijos valdžiai paskolintų lėšas AE statybai, šį projektą taip pat vykdytų "Rosatom".

Lietuva kritikuoja Baltarusijos ir Rusijos planus statyti atomines elektrines prie pat Lietuvos sienos. Lietuvos pareigūnams nerimą kelia planuojami reaktoriai, kurie, anot jų, iki šiol nėra realiai išbandyti. Pasak Lietuvos diplomatų, iki šiol nepaaiškinta, kodėl pasirinktos aikštelės visai šalia Lietuvos sienos, neparengti planai avarijos atveju, skubant ignoruojami saugumo klausimai.

Lietuva pati siekia per 10 metų pasistatyti atominę elektrinę Visagine. Pagal planą, projekte dalyvautų stambi užsienio bendrovė, taip pat trijų Baltijos šalių ir Lenkijos vyriausybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cockney

Cockney portretas
Kas suabejos, čia visas pasipriešinimas ae statyboms vyksta tik dėl akių , pateps rusas ką reikia ir balseliai nustos cypsėt...

RaimundasJankus

RaimundasJankus portretas
Matosi, kad pati LIETUVA tyciojasi is rusijos ir apgaudineja savo piliecius...

Jankui

Jankui portretas
Kam ruskiams ae Kaliningrade? Ar jie sunaudos tiek elektros? Tai instrumentas dulkint litvinus :D
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių