R.Kuodis: šildymo sąnaudas gali sumažinti tik namų renovavimas

Grįžti į straipsnį

ne renovavimas

ne  renovavimas portretas
sumazins sildymo saskaitas,o katiliniu rekonstrukcija i europietiskas naujoviskiausias katilines ir uz siluminininku pinigus ,ir nereikia cia musu gasdinti--- nieko mes nebijom.....

gyventojas

gyventojas portretas
Pritariu,kad mes jau seniai už viską sumokėjom šilumininkams.Nes jie iškėlė kainas nerelias.Turi butinai būti šilumos reforma.Privalome patys šilditi savo būstus ,o ne keno nors .Tai turi padėti ir vyriausiybė įgyvendinti šia reformą.Kas ? kada ? Ką tikrino?Kodėl mano butą šildo tiek kiek aš nenoriu ir turiu mokėti už visus vagis..Tai mano butas ir jame aš privalau būti šeimininku,o ne kas kitas.Vyriausybė turi patobulinti įstatymus ir vykditi šilumos reformą.Dabar mes mokam už vagį tiek kaimyną ,tiek šilumos ūkio vagis - ponus.Tai kas čia vyksta jaigu aš savame bute neesu šeimininkas?

kada

kada portretas
kuodis nustos mulkint zmones.visi zinom,kad renovacija tik lesu istraukimas is gyventoju piniginiu.tai atvira vagyste respublikos vardu.

Atvirkščiai

Atvirkščiai portretas
Renovacija bus gerai, kai daugiabučiai atsijungs nuo monopolistų ir įsives savo šildymą.

Kuodžiui

Kuodžiui portretas
Tai kas Jums trukdo renovuoti tuos daugiabučius? Renovuokit, tik už savo pinigus, o ne už mūsų. Žinojau, kad gudrūs tie bankininkai, bet kad iki tokio lygio plėšikai, tai baisu...Ką mes žinom, kam tie daugiabučiai priklauso? Po to atsiras daugiabučio savininkas ir ką tada, galvojate, kad jis gražins renovacijos pinigus butų savininkams:)???

ATSAKYMASIR PAMASTYMAS

ATSAKYMASIR PAMASTYMAS portretas
iš patirties matosi kaip kaune grunvaldo -4 renovuotas plytinis gyvenamasis namas - mokesčiai tie patys , tau[pymo būdai name - šildymo sistemoje sumažintas padavimo kiekis , tad butuose mažiau kaip 17 laipsnių šilumos , o karšto ne 50 kaip turetų pagal normas būti,o apie 45 laipsnius , Tad renovavimas kiekviewnam kainavo virš 20.000 tukst litų , rezultatas tas pats kaip ir anksčiau , tik bendrijos pirmininkei nauda, ir dirbusiai firmai .

jo

jo portretas
zmones tai gal ir renuovuotu o kas renovuos silumines trasas , nuostuolius tai sumoka gyventojai ,zolytei tai gerai o zmonems.....

Vaidas

Vaidas portretas
Mūsų name šildymo kainą 20-50Lt gali sumažinti teisingas sunaudotos šilumos apmokęstinimas - šiuo metu mokame už šilumą šildymui ir karšto vandens pašildymui. O jei karšto vandens kažkiek dingsta - mokame kaip už šildymą.

nf

nf portretas
ponas kuodi pats uz savo pinigus renovuok,dar vienas siluminis bakelis ,viena bakas vadovauja kauno energijai ir ten esantiems bakeliams,kol ju neismesime ist en ,ten niekas nepasikeis....

aš portretas
pirmiausia susirenovuokit šilumines trasas, nes iš po sniego dygsta žolė, o paskui žmonėms kabintis makaronus apie renovaciją.

kmc

kmc portretas
kuody klaipedoj kur eina silumos trasos gali jau darzoves sodint.Kai negales darzoviu sodint tada kalbesim apie realia renovacija

vilniete

vilniete portretas
tai kad gyventojai jau renovuotame name gyvendami saukia -kad saskaitos dideles-uz sildyma-o kur dar renovacijos islaidos uz ,,aciu,,neatnaujins namo-viskas kainuoja-o kas mokes,,,,

kauniete

kauniete portretas
zmones patys tvarkosi savo butus...siluminiu mazgu renovavimas leistu sutaupyti nes tik individuali apaskaita tai paskatintu

kia

kia portretas
Ne renovuoti reikia,o normaliai sildyti. Musu name radiatoriai tokia siltumo,kad turbut lauke metalas siltesnis,o saskaitos ispudingos. uz 37 kvad.m butuka virs 400lt,kai tuo tarpu Klaipedoje tokio pat butuko nerenovuoto sildymas 200lt. Nuo tokio sildymo visa virtuve pelyja,nes saltos sienos. Renovacija skaitau kai pakeistu name visus vamzdynus su skaitliukais kiekvienam butui,o ne tik sienas apdet medziagom,kurios dar daugiau dregme traukia ir sakyt renovavom nama.Bet visa tai nepigiai kainuoja,o dabartiniais laikais,kai atlyginimas zymiai mazesnis uz komunalinius is kur zmogelis tures dar renovuot.

Sukčiams NE

Sukčiams NE portretas
Už šilumą skolos pas žmonės jau ne po vieną tūkstantį, o juos dar verčia renovuoti namus, imti paskolas. Prisilupo su kaupu jau šilumininkai, butų ūkio tarnybos per 20m. tai tegul ir tvarko dabar.

gerb. Kuodi

gerb. Kuodi portretas
O kodėl ir Jums būtent rūpi daugiabučių renovacija, o neužsimenat apie lauko trasų renovaciją, kur didžiausi šilumos nuostoliai. Kodėl tik kiauri daugiabučiai, kurie šilumos nelaiko, o trasos gerai sutvarkytos ir nuostolių nėra, o nuostolius privalo dengti tik gyventojai? Kodėl Lietuvoje lauko trasų sutvarkymas tabu? Jei šio klausimo nesvarsto valdžia, tai kažkam labai naudinga? Juk čia turbūt ne milijonai, o milijardai sukasi? Kai bus sutvarkytos šiluminės lauko trasos, nebus nuostolių, tai negalės sąskaitose rašyti kosmines kainas už šildymą. Be to p. Kuodi, aš apšiltinau iš vidaus lauko sieną , įsistačiau medinius šiuolaikinius langus, duris, o moku tiek pat lyg bučiau bute nieko nedarius. Tai kam ta renovacija- sienų padažymas ir apklijavimas ar tai pinigų plovimas?

lllll

lllll portretas
ar čia gerbiamas (ar tikrai?) prakalbo ieškodamas potencialių klientų bankams , kad imtų paskolas renovacijai, kurį pasiteisins labai menkai, o paskolos bus paimtos tikrai įkeičiant butus? jei garbingai kalbant, vertinat esamą situaciją, trąsas, ant kurių ir viduržiemy žaliuoja žolė renovacija būtina tik ne tokia kaip siūloma dabar , o atsijungiant daugiabučius nuo nerentabilių nuotolingų trasų ir pereiti prie autonominių šildymo sistemų (dujos ,elektra, saulės, vėjo , geoterminės šildymo sistemos), apšildant pastatus ir nebūtinai iš išorės , šildant iš vidaus nemažesnis efektas, o kaina ženkliai mažesnė. tad baikime traukti sriubos lėkštę kiekvienas į save rubikai, bankai , statybininkai, nes ištaškyta sriuba ir alkanų krūva, na tai retorika, tad galvoti reikia globaliai, kad visiems būtų gerai.

Galerijos

Daugiau straipsnių