R.Kuodis: šešėlinis algų fondas Lietuvoje siekia apie 30 mlrd. litų

Lietuvos banko Ekonomikos departamento direktorius Raimondas Kuodis teigia, kad Lietuvoje šešėlyje yra išmokama apie 30 mlrd. litų algų - beveik tokia pati suma, kiek ir yra legaliame darbo užmokesčio fonde.

„Šiuo metu Lietuvoje yra maždaug 30 mlrd. litų algų fondas, nuo kurio mokami visi mokesčiai – maždaug 55 proc. Ir šis fondas yra beveik pasivijęs tą 30 mlrd. litų šešėlinį algų fondą, kuris apima tiek lengvatines grupes, kurios moka galbūt tik nuo minimalios algos mokesčius, plius visi vokeliai“, - ketvirtadienį jungtiniame kelių Seimo komitetų posėdyje dėl „Sodros“ reformos sakė R. Kuodis, kurį cituoja delfi.lt.

Anot specialisto, tokius duomenis galima pamatyti įvertinus vartojimo, pajamų ir kitus statistikos rodiklius.

R. Kuodis siūlo reformuoti „Sodrą“ įvedant ne taškų, bet virtualių sąskaitų sistemą. Tuomet kiekvienas kaupiantysis matytų, kiek yra sukaupta lėšų, bei kokios pensijos gali tikėtis. Taip pat jis galėtų išeiti į pensiją, kada norėtų, ir grįžti į darbo rinką, suradęs tinkamą darbo pasiūlymą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

MM

MM portretas
Prisiklausem sio zinuonio pranasyciu. Absurdus kalba. Ir neturi gedos. Manau, jis tokiais pareiskimais siekia vieno tikslo - atkreipti visuomenes demesi ir kaip pakelti asilas - pakelti uodega.

andrius didzioji britanija

andrius didzioji britanija portretas
mokiscius sumazinkite LT ira 33 procentai tai cia ziauru,o britanyjoje 22 procentai kur jus ziurit muus vagiu vagis

To 2

To 2 portretas
Mokesčius sumažins, kai tokie kaip tamsta, nebėks ten kur jau lova paklota, kurs verslą lietuvoje, ar bent investuosi savo uždirbtus pinigus į lietuvą.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių