Rinkos indikatorius - pirkėjų siūloma kaina

Nekilnojamojo turto konsultacijų ir paslaugų bendrovė OREM įdiegė naują paslaugą, kuri leis nekilnojamo turto pardavėjams gauti tikslesnę informaciją apie jų turto rinkos kainą. Potencialūs pirkėjai bendrovės interneto puslapyje siūlomus parduoti nekilnojamojo turto objektus galės įvertinti savo kaina ir laukti pardavėjų pasiūlymų.

„Pardavėjai, nustatydami savo turto kainą, dažnai remiasi kitų panašių objektų skelbimuose nurodytomis kainomis, tačiau nesidomi, kiek laiko tas objektas pardavinėjimas ir nežino, ar tuo objektu domėtasi", - sako OREM tarpininkavimo departamento direktorė Jūratė Černiauskienė.

Pasak jos, naujoji paslauga leis geriau įvertinti nekilnojamojo turto rinkos kainą ir ją koreguoti atsižvelgiant į potencialių pirkėjų pateiktus pasiūlymus.

Tikimasi, kad naujoji paslauga paskatins pirkėjus aktyviau siūlyti, o pardavėjus - koreguoti savo kainas.

OREM direktorius Darius Verbyla įsitikinęs, kad nemažai potencialių pirkėjų, planuojančių įsigyti būstą, vis dar delsia, nes kainų judėjimo kryptis neaiški: „Nuo šiol pirkėjas galės pasiūlyti savo kainą pardavėjui, nurodyti savo kontaktinius duomenis ir laukti pasiūlymo", - aiškina jis.

Pasak D.Verbylos, jei pardavėjas, kuris savo nekilnojamojo turto objektą pardavinėja gana ilgai ir nesulaukia jokio pasiūlymo, matys kelių pirkėjų siūlymus parduoti už mažesnę kainą, didelė tikimybė, kad jis, atsižvelgęs į pasiūlymus, sumažins savo kainą.

Visi pirkėjų pasiūlymai, kurie bus pateikti pardavėjui, bus rikiuojami pagal kainą laukimo sąraše.

Pasak idėjos autorių, ši naujovė turėtų tapti puikiu rinkos indikatoriumi, atspindinčiu realią padėtį Lietuvos nekilnojamo turto rinkoje. 


Šiame straipsnyje: NTsiūlytikainanaujovė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių