Rinkoje prisiminti nekilnojamojo turto mainai

Nekilnojamojo turto rinkoje sparčiai populiarėja NT mainai. Kaip pastebi bendrovės „Ober-Haus" ekspertai, šiandien beveik kas penktas būsto ieškantis gyventojas labiau linkęs turimas gyvenamąsias patalpas keisti į kitą, daugiau jo poreikius atitinkantį, būstą  nei rinktis dabar itin ilgai užtrunkantį „parduok-pirk" variantą.

„Reaguodami į globalius ekonominius įvykius bei smarkiai sugriežtinę toną paskolų išdavimo atžvilgiu, bankai nekilnojamojo turto ir pardavimo, ir įsigijimo procesą padarė praktiškai neįgyvendinamą. Šiandieninės rinkos ypatybės yra tokios, kad būsto pardavimas ar įsigijimas tampa perdėm sudėtinga ir pernelyg ilgai trunkanti procedūra. Todėl, tiems, kuriems jau senokai nepavyksta parduoti turimą nekilnojamąjį turtą ir įsigyti naują, kaip išeitį matyčiau - būsto mainus", - įsitikinęs „Ober-Haus" Būsto departamento vadovas Remigijus Pleteras.

Pasak jo, dažniausiai šiandien pasitaikantis NT keitimo variantas - didesnį, 3-4 kambarių, būstą keisti į mažesnį, 1-2 kambarių, butą: „Be abejonės, didžiausios įtakos tokiam pasirinkimui turi augantys nekilnojamojo turto išlaikymo kaštai", - kalba „Ober-Haus" atstovas. Atvirkščias variantas, kai mažesnes gyvenamąsias patalpas keičia į erdvesnes, pasitaiko rečiau. Didesnio būsto dažniausiai ieško jaunos poros, planuojančios šeimos pagausėjimą.

„Ober-Haus" Būsto departamento vadovo teigimu, NT mainai yra gana sudėtinga ir paini procedūra.

„Kad NT keitimo sandoris būtų įvykdytas kompetetingai - itin svarbus objektyvus nekilnojamojo turto, dalyvaujančio mainuose, rinkos vertės įvertinimas. Taip pat mainai gali komplikuotis, jei nebus įsigilinta į teisinius bei bankinius procedūrų aspektus", - teigia „Ober-Haus" specialistas.


Šiame straipsnyje: NT mainai

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių