„Reuters“: Mažeikių įmonė juda į rusų rankas, A.Kubilius priešinasi

Naujienų agentūra „Reuters“ skelbia, kad esama aiškių požymių, jog Lenkijos koncernas „PKN Orlen“ nori atsikratyti dalies, o galbūt ir visų Lietuvos naftos perdirbimo gamyklos akcijų.

Lenkijos naujienų agentūra PAP, cituodama „Reuters“, pranešė, jog premjeras Andrius Kubilius, anksčiau kalbas apie Mažeikių įmonės pavadinimą vadinęs tik gandais, dabar jau gerokai susirūpino. Jis baiminasi, kad lenkai gali Rusijos bendrovei parduoti kontrolinį naftos perdirbimo gamyklos akcijų paketą.

„Tai priklauso nuo aplinkybių: ar tai (rusai - red. past.) būtų mažumos akcijų paketo savininkas, ar yra kažkoks kitas susitarimas. 25 proc. - tai visai kas kito nei 51 proc.“, - sakė A.Kubilius, paklaustas, ar Lietuva prieštaraus sandoriui. Anot „Reuters“ ir PAP, Vyriausybės vadovas teigė turįs konkrečių žinių apie tarp Maskvos ir Varšuvos vykstančias derybas. Be to, „PKN Orlen“ atstovai A.Kubiliui dar prieš metus pranešė, jog svarstoma galimybė parduoti ketvirtadalį bendrovės akcijų.

Naujienų agentūros taip pat pranešė, kad A.Kubilius gana griežtai reaguoja į primygtinius „PKN Orlen“ reikalavimus dalyvauti bendrovės „Klaipėdos nafta“ valdyme. „Susidaro įspūdis, jog kažkas nutarė, kad gali mums grasinti: jeigu neparduosime (Klaipėdos terminalo akcijų - „Reuters“), jie parduos Mažeikių įmonės akcijų paketą rusams. Iš karto pasakiau, kad tai absoliučiai bloga taktika“, - sakė A.Kubilius.

Kaip jau skelbta, realiausiu kanditatu į Mažeikių įmonės akcininkus laikomas Rusijos koncernas TNK-BP. Jo atstovai jau yra viešai pareiškę, jog vykdo derybas su „PKN Orlen“, nors patys lenkai tai neigia.


Šiame straipsnyje: orlenMažeikių nafta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių